SCHMETTERLING

NDT 1
1 – 30 mei 2020
Den Haag, Zwolle, Groningen, Amsterdam, Eindhoven, Maastricht en Utrecht

HELAAS ZIJN ALLE VOORSTELLINGEN VAN DIT PROGRAMMA AFGELAST

AGENDA EN TICKETS

Over de voorstelling
Om het jubileumseizoen en Paul Lightfoots periode als artistiek directeur af te sluiten, presenteert NDT Schmetterling. Net als een vlinder symboliseert deze avond het eeuwige proces van transformatie; één van de meest essentiële kwaliteiten van het huis NDT. Het programma brengt het werk met dezelfde naam. Schmetterling (2010) van NDT’s huischoreografen Sol León & Paul Lightfoot suggereert de vergankelijkheid van het bestaan en de manier waarop leven en dood continu elkaars pad kruisen. Het werk is gezet op muziek van de indie rock band Magnetic Fields en componist Max Richter. Daarnaast presenteert het programma een wereldpremière van het duo en een wereldpremière van Damien Jalet, een nieuw creatief gezicht voor het gezelschap. De veelgeprezen werken van Jalet zijn vaak visueel verbluffend en zetten aan tot denken.

Schmetterling is mede mogelijk gemaakt door Ammodo.


Recensies

"Adembenemend portret van de liefde."

- Trouw over Schmetterling

"In this arbitrary melding of music by Max Richter and the Magnetic Fields, there were two concepts at play: intimate dances with little heart and a melodramatic look at aging."

- New York Times over Schmetterling


Agenda en tickets

VR01/05Zuiderstrandtheater
Den Haag
20:00
ZA02/05Zuiderstrandtheater
Den Haag
20:00
ZO03/05Zuiderstrandtheater
Den Haag
20:00
DO07/05Theater De Spiegel
Zwolle
20:00
ZA09/05Stadsschouwburg
Groningen
20:00
Bekijk de volledige agenda

Choreografen

Paul Lightfoot
Sol León
Damien Jalet

In de voorstelling

Schmetterling - Sol León & Paul Lightfoot
Schmetterling, wat ‘vlinder’ betekent, suggereert de vergankelijkheid van het bestaan en de manier waarop leven en dood continu elkaars pad kruisen. In duetten en trio’s echoën alle mogelijke liefdesgeschiedenissen op muziek van de indie rock band Magnetic Fields met en de hedendaagse componist Max Richter.


AGENDA EN TICKETS