Debman Foundation

Debman Foundation

De Debman Foundation verleent steun aan sociale projecten, talentvolle kunstenaars, gezelschappen en onderwijsinstellingen op het gebied van toneel, dans en muziek in de Haagse regio.

Debman Foundation en NDT

De stichting is al jaren intensief betrokken bij zowel activiteiten op het gebied van educatie als talentontwikkeling.
Zo financiert de stichting stageplaatsen bij NDT 2 voor twee Nederlandse dansers. Deze stageplaatsen zijn bedoeld om aanstormend Nederlands danstalent de mogelijkheid te geven hun talenten binnen de creatieve omgeving van NDT verder te ontplooien. De stagiairs worden vaak opgenomen in de ‘second cast’ van NDT 2 waardoor ze podiumervaring opdoen met als neveneffect dat de werkdruk van de vaste NDT 2 equipe afneemt.

De Debman Foundation draagt ook bij aan het Young Talent Project waarin jonge dansstudenten uit het laatste jaar havo en de hbo dansvakopleiding van het Koninklijk Conservatorium Den Haag, de kans krijgen in contact te komen met de werkwijze van NDT. Onder leiding van repetitoren en dansers van NDT komen leerlingen in aanraking met NDT repertoire, daarnaast creëren ze onder leiding van een aan NDT verbonden choreograaf ook nieuw werk.

Op het gebied van educatie ondersteunt de Stichting het totaal pakket activiteiten dat NDT heeft ontwikkeld voor het primair onderwijs. Onder de noemer Ontdek NDT met je klasgenoten bouwt NDT haar cultuur-educatieve activiteiten op in een doorlopende lijn: van kinderen vanaf vijf jaar tot jong volwassenen.