Activiteiten primair onderwijs

Danser in de Klas

Danser in de klas – Een danser op bezoek in de school
Groep 1 t/m 4
Tijdens dit bijzondere project komt er een danser van NDT op bezoek in de klas. Te midden van de leerlingen voert de danser een solo uit. De klassen krijgen een speelse kennismaking met moderne dans en verwerken na afloop van de solo hun kijkervaring tijdens een interactiemoment met de danser.

Meer informatie

NDT on stage

Schoolvoorstellingen – Naar het theater
Groep 5 t/m 8
NDT stelt tweemaal per seizoen een voorstelling samen uit de mooiste en grappigste dansfragmenten van NDT 2, speciaal voor basisschoolleerlingen uit groep 5, 6, 7 en 8. Voorafgaand aan het theaterbezoek krijgen alle leerlingen een workshop van NDT op school.

Meer informatie

We vonden het een ontzettend leuke voorstelling! De kinderen waren erg enthousiast. We vonden het ook heel luxe dat we opgehaald werden door de bus, alles was goed georganiseerd.

Jolanda Mecksenaar
docent aan de Wethouder Brederodeschool

NDT Apps

Cacti, The Statement, Parade & Dreamplay
Groep 1 t/m 8
Cacti, The Statement, Parade
en Dreamplay zijn leuke en leerzame dansapps voor leerkrachten die creatief aan de slag willen met dans in de klas. Onderwerp van de app The Statement en Parade zijn balletten van de Canadese choreografe Crystal Pite. In de app Dreamplay staat het ballet van de Zweedse choreograaf Johan Inger centraal en in Cacti kunnen kleuters werken met het ballet van Alexander Ekman.

Meer informatie

NDT Lessenreeks

Een lessenreeks op school
Groep 1 t/m 8
NDT Lessenreeks is een serie lessen waarin de leerlingen kennismaken met NDT en moderne dans. In iedere dansles ontdekken en ervaren de leerlingen nieuwe facetten van moderne dans als kunstvorm. Aan bod komen: het uitvoeren en eigen maken van dans, het creëren van dans, het vormgeven van verbeelding en fantasie en het presenteren van dans. 

Meer informatie

Partnerscholen

Partnerscholen
In samenwerking met zogenoemde partnerscholen creëert NDT ruimte om te kunnen experimenteren met activiteiten voor de basisschool en zo nieuw educatief aanbod te ontwikkelen. Binnen de samenwerking staat de wisselwerking tussen beide instellingen centraal.