Young Talent Project

Talentontwikkeling

Young Talent Project

Talentontwikkeling

Nederlands Dans Theater (NDT) en Koninklijk Conservatorium (KC) werken sinds 2013 jaarlijks samen aan een uniek project: Young Talent Project (YTP). YTP  is een tweeledig talentontwikkelingsproject. Enerzijds geeft YTP de jonge dansstudenten van het KC de kans om in contact te komen met de werkwijze van NDT en om tijdens het project hun talent als veelzijdig danser te ontwikkelen. Anderzijds biedt het project de mogelijkheid aan (oud-)NDT dansers om ervaring op te doen als docent, repetitor of choreograaf binnen een professionele dansvakopleiding. Young Talent Project gaat verder dan alleen het aanleren van NDT-repertoire; gedurende drie maanden worden de studenten iedere dag meegenomen in het proces van de totstandkoming van een choreografie bij NDT.

Young Talent Project theaterseizoen 2020/2021

Het Young Talent Project vindt plaats in de maanden september t/m november. Het eindresultaat van maanden hard werken, is een inspirerende presentatie die plaatsvindt op 5, 6, 7 en 8 november 2020. De studenten vertonen het NDT-repertoire dat zij hebben aangeleerd, de nieuwe creatie van Marne van Opstal en ook hun eigen werk krijgt een plek in deze voorstellingen.

Wegens de verscherpte overheidsmaatregelingen in de strijd tegen het COVID-19 virus, is besloten de voorstellingen van Young Talent Project te verplaatsen van het Lucent Danstheater naar het Koninklijk Conservatorium. Helaas kunnen we voor de voorstellingen op KC geen extern publiek toelaten, er zal dit jaar dan ook geen kaartverkoop plaatsvinden. De voorstellingen zullen worden bijgewoond door een beperkt publiek van KC studenten en –docenten.

The new piece taught me a lot about the expectations of a company dancer and the process of creating a new work.

Student Koninklijk Conservatorium
laden...