Young Talent Project

Talentontwikkeling

Op 26 november jl. hield de Rijksoverheid een persconferentie waarin nieuwe maatregelen zijn aangekondigd om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Daarin werd bekend gemaakt dat alle sectoren (incl. de cultuursector) van 28 november t/m 19 december van 17.00 tot 05.00 uur hun deuren moeten sluiten.

Dit betekent dat wij genoodzaakt zijn om de voorstellingen van het Young Talent Project te gelasten.

Kaartkopers ontvangen z.s.m. bericht over de afwikkeling van hun aankoop. Op dit moment zijn we druk op zoek naar alternatieven. Binnenkort vind je meer info op de website, houd de berichtgeving van het theater in de gaten. Alvast bedankt voor jullie geduld en begrip. We hopen dat iedereen veilig en gezond blijft.

Young Talent Project

Nederlands Dans Theater (NDT) en Koninklijk Conservatorium (KC) werken sinds 2013 jaarlijks samen aan een uniek project: Young Talent Project (YTP). YTP  is een tweeledig talentontwikkelingsproject. Enerzijds geeft YTP de jonge dansstudenten van het KC de kans om in contact te komen met de werkwijze van NDT en om tijdens het project hun talent als veelzijdig danser te ontwikkelen. Anderzijds biedt het project de mogelijkheid aan (oud-)NDT dansers om ervaring op te doen als docent, repetitor of choreograaf binnen een professionele dansvakopleiding. Young Talent Project gaat verder dan alleen het aanleren van NDT-repertoire; gedurende drie maanden worden de studenten iedere dag meegenomen in het proces van de totstandkoming van een choreografie bij NDT.

Theaterseizoen 2021/2022

Het Young Talent Project vindt plaats in de maanden september t/m december 2021. Het eindresultaat van maanden hard werken, is een inspirerende presentatie die plaatsvindt op 2, 3, 4 en 5 december 2021 in de Blackbox Studio in theater Amare. De studenten vertonen het NDT-repertoire dat zij hebben ingestudeerd en nieuwe creaties van Antonin Rioche, Christie Partelow en Paxton Ricketts.

Let op: de Blackbox studio is helaas niet toegankelijk met een rolstoel en moeilijker bereikbaar voor publiek dat slecht ter been is. Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de presentaties van Young Talent Project, stuur dan een mail naar talent.educatie@ndt.nl.

Presentatie creaties HBO 4+ KCDE
Tijdens de presentatie op zondag 5 december in de Black Box studio in Amare presenteren de studenten voor het eerst hun eigen werk. De presentatie start om 14.00, duurt ongeveer 50 min en is gratis te bezoeken. Vooraf reserveren is noodzakelijk.

Meldt u hier aan.

 

Foto: Sacha Grootjans

The new piece taught me a lot about the expectations of a company dancer and the process of creating a new work.

Student Koninklijk Conservatorium
laden...