Livestreams ‘Dare to Say’ bereiken meer dan 6.000 bezoekers

10 november 2020

De huidige maatregelen van de Rijksoverheid ten behoeve van de bestrijding van COVID-19 hebben tot gevolg dat theaters gesloten zijn voor publiek. Van 6 tot en met 8 november heeft Nederlands Dans Theater (NDT) drie voorstellingen van het NDT 2-programma Dare to Say uitsluitend via digitale livestreams gepresenteerd. Met succes!

Wereldwijd werden bijna 6.000 kaarten verkocht voor de drie livestreams en werd een publiek uit meer dan 50  verschillende landen bereikt. Kaarten kostten 15 euro.

In het programma Dare to Say brachten de dansers van NDT 2 de wereldpremière Fusions and some confusions van choreograaf Dimo Milev ten tonele, naast het ballet Four Relations, een remake die choreograaf Alexander Ekman maakte van zijn werk Maybe Two (2013).

Bijzonder is dat NDT een stijgende lijn ziet in het succes van de livestreams. Vergeleken met de vorige serie livestreams rond het programma Endlessly Free van NDT 1 is het aantal verkochte kaarten zelfs verdubbeld!

De livestream is in deze ongekende tijd een uitstekend alternatief gebleken. NDT is blij om zijn voorstellingen alsnog via deze digitale weg te kunnen aanbieden. Met intiem en nauwkeurig camerawerk ambieert het gezelschap zijn publiek van een digitale ervaring te voorzien, die de NDT-creaties dichterbij de kijker brengt.

Mooi aan livestream is wel hoe dichtbij de camera kan komen om het dramatisch talent te onthullen.

NRC
over livestream Dare to Say met werken van Alexander Ekman en Dimo Milev

Naar aanleiding van het succes presenteert NDT ook het eerstvolgende NDT 1-programma via livestreams aan het publiek. Na het succes van Yoann Bourgeois’ eerste samenwerking met het gezelschap met NDT 2 in 2019, zal zijn nieuwste NDT 1-stuk getiteld I wonder where the dreams I don’t Remember go op 30 november 2020 in première gaan. Dit keer in het eigen huis van NDT, het Lucent Danstheater in Den Haag. Op 3, 4 en 5 december worden de voorstellingen opnieuw via livestreams aan het publiek vertoond. De kaartverkoop start volgende week!

Zo’n livestream heeft gelukkig ook voordelen: zo kunnen mensen wereldwijd de voorstelling beleven. Het geeft een gevoel van verbondenheid om te weten dat zoveel mensen tegelijkertijd kijken.

Theaterkrant
over livestream Dare to Say met werken van Alexander Ekman en Dimo Milev