NDT online

NDT Online

Zet 24 en 25 april alvast in je agenda!

Neem plaats op de beste stoelen van het theater in je eigen woonkamer. Grijp deze unieke kans om geliefde werken van NDT online te zien.

Dans galore met 2 verschillende programma’s op 2 dagen.

Programma – 24 April

Een triple bill met geliefde werken gedanst door NDT 2:
Ten Duets on a Theme of Rescue (2023)  van Crystal Pite
About Now (2023) van Noé Soulier
IMPASSE (2020) van Johan Inger

BESTEL NU

Programma – 25 April

Een avondvullend werk speciaal gemaakt voor NDT 1:
In the Dutch Mountains  (2023) van Marco Goecke

BESTEL NU

Beide dagen bieden een unieke kans om deze voorstellingen (terug) te bekijken!

Wat is de prijs?
Een kaartje voor een dag kost €15.

Triple Bill, NDT 2

Woensdag 24 april

Hoe overbruggen we de kloof die blijft groeien naarmate we stagneren?

Het werk problematiseert het gemak waarmee we klakkeloos overnemen wat anderen zeggen of doen, en hoe we op die manier de kans op vruchtbare groei verliezen. Kunnen we het opbrengen om samen de wereld serieus te bevragen en de kracht vinden om het van een nieuwe interpretatie te voorzien?

“Inger roept boeiende vragen op over enerzijds de esthetiek van kunst, en daarmee verbonden de (on)houdbaarheid van een op ‘steeds méér’ gerichte samenleving.” Theaterkrant over IMPASSE

De Franse choreograaf Noé Soulier bevraagt de manier waarop we gebaren waarnemen en interpreteren, en verkent dans door middel van verschillende technieken. In projecten zoals het boek ‘Actions, mouvements et gestes’, en het werk Mouvement sur movement uit 2013, introduceert Soulier een discrepantie tussen het discours en de gebaren die ermee gepaard gaan. Op die manier probeert hij het lichamelijke geheugen van het publiek te activeren via bewegingen die refereren aan afwezige objecten of gebeurtenissen.

Met dit werk maakte Soulier zijn debuut bij het gezelschap.

“Ik hou van het woord ‘redding’. Het vertelt een heel verhaal in één enkel woord,” aldus de internationaal gerenommeerde choreograaf Crystal PiteTen Duets on a Theme of Rescue (2008) werd oorspronkelijk gecreëerd voor Cedar Lake Contemporary Ballet. “De creatie van dit werk was een opgraving. Nadat ik de choreografie had opgebouwd, zocht ik in de choreografie naar beelden die redding opriepen; beelden die al in de bewegingen aanwezig waren als fragmenten van een onverteld verhaal”, zegt Pite. In elk van de tien duetten wordt een beeld van redding vastgehouden voor een kort moment van bezinning voordat het weer wordt losgelaten in de dans.

In the Dutch Mountains, NDT 1

Donderdag 25 april

Met In the Dutch Mountains overweegt Goecke de absurditeiten van het leven en bevraagt hij ons gevoel van verbondenheid, vertrouwdheid en wording. Hiervoor vindt Goecke inspiratie in verschillende bronnen, waaronder Cees Nootebooms fictieve roman In de Bergen van Nederland en het lied In the Dutch Mountains  van de Nederlandse band Nits uit 1987, die als achtergrond dienen voor de sterke artistieke connecties die de choreograaf met Nederland voelt: “De manier waarop mijn leven me altijd terug naar Nederland heeft geleid, is opvallend. Ik word steeds weer naar dit land teruggetrokken.”

In The Dutch Mountains is Goeckes beste choreografie tot nu toe: gelaagd, poëtisch en volkomen eigenzinnig.’

TROUW - Alexander Hiskemuller

Hoe werkt het?

Op 24 april, van 00:01 uur tot 23:59 uur (CET), bekijk je de Triple bill online.
Op 25 april, van 00:01 uur tot 23:59 uur (CET), bekijk je In the Dutch Mountains online.

Beide een unieke kans om deze voorstellingen (terug) te bekijken.

LET OP: De voorstellingen zijn beschikbaar tot 23:59 (CET) op 1 specifieke dag. Na deze tijd is de voorstelling niet meer beschikbaar om te bekijken. Kijk je vanuit het buitenland? Controleer hier de datum en tijd in jouw tijdzone.

Bekijk hier hoe het werkt & vind het antwoord op al je vragen

Nog niet gevonden wat je zocht? Mail naar digitaaltheater@ndt.nl

Wat is de prijs?
Een kaartje voor een dag kost €15.

Meer NDT online?

Voor het derde jaar op rij wint NDT de Tanz Magazine prijs voor beste online evenement! “Hedendaagse topchoreografieën komen nog steeds uit Den Haag – in de allerbeste streamingkwaliteit. Vastgelegd door zes camera’s, wordt de mooiste danskunst uitgezonden voor een internationaal publiek.”

Blijf op de hoogte van onze prijswinnende online voorstellingen! Schrijf je hier in en ontvang een reminder wanneer we een nieuwe online voorstelling aankondigen.

laden...