Nalaten

Nalaten aan NDT

Al ruim zestig jaar focust NDT op innovatie, uitwisseling en samenwerking. We verbinden én inspireren mensen binnen- en buiten de danswereld.

Een nalatenschap geeft u de unieke kans om de liefde voor dans door te geven aan de volgende generatie en de toekomst van het gezelschap te beschermen. Wilt u meer weten over hoe het werkt? 

dOWNLOAD DE BROCHURE

Geef de liefde voor hedendaagse dans door

NDT investeert doorlopend in het danstalent van morgen. Jaarlijks bezoeken wereldwijd zo’n 150.000 mensen onze voorstellingen en bereiken we 25.000 kinderen, jongeren en jonge danstalenten met talent- en educatieprogramma’s.  

NDT kent twee gezelschappen: NDT 1 bestaat uit 28 fenomenale dansers uit alle windstreken vanaf 23 jaar. Binnen NDT 2 worden jonge, afgestudeerde dansers tussen de 17 en 23 jaar klaargestoomd voor NDT 1 of voor een carrière elders als danser op wereldniveau. Zo is NDT een creatiehuis voor diverse stemmen, ideeën en benaderingen. De twee gezelschappen werken elk seizoen samen met opkomende en gerenommeerde choreografen en kunstenaars van over de hele wereld. Hierbij staat talentontwikkeling centraal. 

 

Marise Voskens, heeft NDT opgenomen in haar nalatenschap

“Ik word blij bij de gedachte dat NDT, ook in de toekomst, mensen bij de keel grijpt met verhalen die verteld moeten worden en inspireert met adembenemende voorstellingen.”

Lees hier het hele verhaal van Marise

Hoe werkt het?

Als u besluit om na te laten aan NDT, kan dat worden vastgelegd in een testament. Zo gaat dat:

Stap 1: Breng uw wensen in kaart

De volgende vragen kunnen u helpen om uw wensen in kaart te brengen: 

  • Weet u wie u tot erfgenaam wilt benoemen? 
  • Wilt u (een deel van uw) geld of goederen nalaten aan één of een aantal goede doelen? 
  • Hoe wilt u nalaten: via een erfstelling, een legaat of een fonds op naam? Een notaris kan u adviseren (zie stap 3). 

Wilt u NDT in uw testament opnemen en een specifieke bestemming aan uw nalatenschap geven? Maak dan een afspraak met ons zodat we samen, desgewenst met de directie, een geschikt doel kunnen kiezen. 

Stap 2: Benoem een executeur

Een executeur regelt de afwikkeling van uw nalatenschap. Een goede vriend(in) of een notaris kunnen bijvoorbeeld een executeur zijn. Als u geen executeur benoemt, valt de afwikkeling van uw nalatenschap onder de verantwoordelijkheid van uw erfgenamen. 

Let op: het is goed om te weten dat NDT niet kan optreden als executeur voor de afwikkeling van uw nalatenschap, benoem daarom altijd een executeur. 

Stap 3: Zoek een notaris

Met een notaris bespreekt u uw wensen en stelt u uw testament op. De notaris licht de juridische aspecten toe en kan al uw vragen beantwoorden. Vervolgens maakt de notaris een concept-testament dat u thuis kunt nalezen. Zijn uw wensen goed verwoord? Dan maak je een vervolgafspraak om het testament te ondertekenen. 

Gegevens van NDT waar een notaris vaak om vraagt: 

  • KVK DEN HAAG 411 50 184 
  • ANBI/RSIN 002874416  
  • BTW NR NL0028 74 416 B01 
  • Bank/IBAN nummer: NL27 ABNA 0628 0833 19 

NDT beschikt over een culturele ANBI-status, wat een fiscaal voordeel betekent voor uw nalatenschap. Over het bedrag dat u aan NDT nalaat hoeft namelijk geen belasting te worden afgedragen. Klik hier voor meer informatie over de ANBI-status van NDT. 

Als u nog geen notaris hebt, kunt u op www.notaris.nl een notaris bij u in de buurt vinden. Voor algemene vragen over erven en schenken belt u de notaristelefoon: 0900 346 93 93 (bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 14.00 uur, € 0,25 p/m). 

Stap 4: Leg het vast

De notaris laat het getekende testament registreren in het landelijk Centraal Testamenten Register. Zo kan uw testament na uw overlijden worden gevonden en opgevraagd. U kunt uw testament altijd laten wijzigen als u iets wilt veranderen. 

Stap 5: Laat het ons weten!

Heeft u NDT in uw testament opgenomen, laat het ons dan vooral weten. Wij bedanken u graag passend en houden u op de hoogte, omdat wij het heel belangrijk vinden om u nu al intensiever bij het gezelschap te betrekken. 

 

“Alles wat we bij NDT doen, reikt verder dan NDT zelf. De danskunst is niet alleen van ons, maar van ons allemaal”

Emily Molnar, Artistiek Directeur

Vragen?

Bertan Selim

Lead development, sponsoring & partnership
Contactformulier nalaten

alle informatie liever op papier?

Vraag hier de fysieke brochure aan

Landelijk initiatief: Nalaten aan Cultuur

NDT is één van de initiatiefnemers van Nalaten aan Cultuur. Een samenwerking van culturele instellingen in Nederland met het doel om nalaten aan cultuur onder de aandacht te brengen. Om mensen te inspireren om na te denken over nalaten aan kunst en cultuur. Om te informeren en om te helpen bij het maken van keuzes, zodat zij hun nalatenschap betekenis kunnen geven.

laden...