NDT livestreams

Bekijk NDT-voorstellingen thuis

Naast voorstellingen in het theater bieden wij u voor de eerste programma’s van seizoen 2020-2021 ook iets nieuws aan: livestreams! De voorstelling die gedanst wordt door de dansers van NDT op het podium in het Zuiderstrandtheater wordt live gefilmd en gestreamd. Dit betekent dat u thuis, in uw eigen huiskamer, live de voorstelling kunt bijwonen op een scherm. Een unieke ervaring!

De livestream bestaat uit de gehele theatervoorstelling. U mist op die manier niets van wat er in het Zuiderstrandtheater gebeurt. Kaarten voor een livestream kosten €15.

Voor de livestreams geldt dat allerminst sprake is van een verdunde theaterervaring. De dansers en ondersteunende teams stellen alles in het werk om uw bezoek aan onze online theaterzaal zo bijzonder en inspirerend mogelijk te maken.

Veelgestelde vragen over de livestreams

Wat zijn livestreams?

De eerste twee programma's van seizoen 2020-2021 worden voor u beschikbaar gesteld als livestream: de voorstelling die gedanst wordt door de dansers van NDT op het podium in het Zuiderstrandtheater wordt live gefilmd en vervolgens gestreamd. Dit betekent dat u thuis, in uw eigen huiskamer, live de voorstelling kunt bijwonen op een scherm. Er is allerminst sprake van een verdunde theaterervaring. De dansers en ondersteunende teams stellen alles in het werk om uw bezoek aan onze online 'theaterzaal' zo bijzonder en inspirerend mogelijk te maken.

De livestream bestaat uit een inleiding vooraf en de gehele voorstelling zelf. Kaarten voor de livestreams kosten €15 per stuk.

Ik heb een ticket gekocht voor een livestream. Wat nu?

Zodra uw betaling bij ons is ontvangen, ontvangt u automatisch en direct een e-mail met een toegangslink. Met deze link kunt u de livestream bekijken. Het is een unieke en persoonlijke link, wij adviseren deze niet te delen met iemand anders. De stream kan namelijk slechts op 1 device tegelijkertijd worden bekeken. Bewaar de mail goed!

Let op: Indien u heeft besteld via het ticketsysteem / de kassa van Zuiderstrandtheater (bestellingen tot en met 6 oktober 2020), dan ontvangt u eerst een bevestiging met een e-ticket van het Zuiderstrandtheater. Let op: dit is niet uw toegangsbewijs voor de livestream. Vlak voor de voor de voorstelling ontvangt u dan een tweede mail van NDT met daarin de uniek toegangslink.

Waar kan ik de livestream bekijken?

De livestream is in principe op ieder scherm af te spelen: op uw PC, laptop, telefoon of iPad/tablet. Voor de meest optimale theaterervaring raden wij u aan om een zo'n groot mogelijk scherm te gebruiken, of bijvoorbeeld door uw laptop op een televisie aan te sluiten (lees hier hoe u dat doet).

Wordt de livestream opgenomen?

Nee, de livestream wordt niet opgenomen en is dus niet later terug te zien.

Is er tijdens de livestream hulp op afstand voor (technische) vragen?

Op de website vindt u het overzicht met veelgestelde vragen. Tijdens de voorstelling kunt u via een chat uw (technische) vraag stellen. Onze helpdesk is bereikbaar van 19.00 - 21.00 uur.
U kunt ook de NDT Twitter-account (@ndtdance) in de gaten houden voor de laatste updates.

Kan ik de livestream casten met Chromecast / AppleTV e.a op mijn TV?

Ja, dat is mogelijk.  U vindt via deze link meer info over hoe u dat kunt doen. Of lees deze snelstartgids van Google over het casten via Google Chromecast.

Let op, via uw iPad of iPhone kunt u niet naar een Google Chromecast casten. Dit kan wel via uw laptop door de link van de livestream te openen in de Google Chrome-webbrowser en vervolgens het tablad te casten naar uw Chromecast (deze optie vindt u in het menu, drie bolletjes rechtsbovenin).