Bekijk de foto's

Livestreams: Dare to Say

Wilt u het nieuwste NDT 2-programma Dare to Say   bekijken vanuit uw woonkamer, via een livestream op uw laptop of tv, samen met vrienden of familie? De voorstelling wordt live begeleid door musici van Het Balletorkest.
Een ticket voor de livestream bestelt u al voor €15. Kies de gewenste datum hieronder.

DEZE LIVESTREAMS ZIJN INMIDDELS AFGELOPEN

Op vrijdag 6, zaterdag 7 of zondag 8 november wordt de voorstelling die op dat moment gedanst wordt in het Zuiderstrandtheater in Den Haag, gefilmd door meerdere camera’s en live uitgezonden via de website van NDT.

De livestream start om 19.00 (CET) and de voorstelling begint om 20.00 (CET).

 Dare to Say brengt twee werken van onderscheidende makers. Alexander Ekman en Dimo Milev dagen de dansers van het tweede gezelschap uit door in hun nieuwe creaties met verschillende benaderingswijzen voor beweging en choreografie aan de slag te gaan.  De voorstelling wordt live begeleid door musici van Het Balletorkest.

Het geeft een gevoel van verbondenheid om te weten dat zoveel mensen tegelijkertijd kijken. Het is daarnaast heerlijk om de dansers van zo dichtbij te kunnen zien. Plots zit je met je neus bovenop de ademhaling en gezichtsuitdrukkingen. En dat allemaal in je luie stoel met je pyjama aan en een kop thee erbij. Comfortabeler kan bijna niet.

Theaterkrant
over livestream Dare to Say (NDT 2)

Hoe werkt het?

  • Kies hierboven uit één van de beschikbare data van de livestreams en koop een ticket.
  • Na uw bestelling en betaling, ontvangt u direct e-mail met de unieke link. Bewaar deze goed!
  • Alleen met die link kunt u de livestream bekijken. Controleer t.z.t. ook uw spambox voor de toegangslink.
  • De livestream is op ieder scherm af te spelen: op uw PC, laptop, telefoon of iPad/tablet. Voor de meest optimale theaterervaring raden wij u aan om een zo’n groot mogelijk scherm te gebruiken, of bijvoorbeeld door uw laptop op een televisie aan te sluiten (lees hier hoe u dat doet).
  • Let op: Hier kunt u een ticket bestellen voor de betreffende data. Na betaling, ontvangt u een e-mail met een unieke, persoonlijke link die u toegang geeft tot de voorstelling. Het is niet mogelijk meerdere verschillende links (voor meer personen) aan te schaffen. Uiteraard kunt u 1 link gebruiken om met meerdere mensen te kijken.

In deze voorstelling

ALEXANDER EKMAN

Alexander Ekman (Zweden) begon zijn carrière als choreograaf toen hij nog danste bij NDT 2. Eerder danste hij ook bij het Koninklijk Ballet van Zweden en het Cullberg Ballet. Voor NDT creëerde hij o.a. de internationale hit Cacti (2010, genomineerd voor de VSCD Zwaan Award 2010), Left Right Left Right (2012), Maybe Two (2013), Definitely Two (2013) en FIT (2018). Ekman is een wereldwijd veelgeprezen choreograaf en maakte werk voor vele andere gezelschappen waaronder het Göteberg Ballet en het Ballet de l’Ópera de Paris.

DIMO MILEV

Dimo Milev (Bulgarije) studeerde aan de National Ballet School of Sofia. Hij danste bij verschillende dansgezelschappen, waaronder Compañia Nacional de Danza, werk van William Forsythe, Ohad Naharin, Hans van Manen, Mats Ek, Wim Vandekeybus en Jiří Kylián. Sinds 2009 werkt hij als freelance danser en choreograaf. In 2019 maakte Milev voor het eerst werk voor NDT 2 in Up & Coming Choreographers, genaamd Arpeggios, flowers and some manoeuvres. Dit seizoen creëert hij voor het eerst een wereldpremière voor de reguliere programmering van NDT 2.

We hebben enorm genoten. We voelden de emoties zelfs door het scherm. Dankjewel om dit mogelijk te maken om via de livestream te kunnen genieten van jullie werk!  

Livestream-kijker
over livestream Endlessly Free (NDT1)