Kijk & Luister

Kijk & Luister

Kijk!

video over bewegingstaal kova van marcos morau 
Choreograaf Marcos Morau creëert samen met de dansers van NDT 2 een wereldpremière voor het programma The play between. In 2005 richtte Morau het gezelschap La Veronal op, een collectief van kunstenaars in dans, film, fotografie en literatuur. Samen met zijn team van dansers ontwikkelde Marcos Morau een specifieke bewegingstaal genaamd KOVA. Een abstracte, contra-intuïtieve taal waarbij de dansers zich richten op de ruimte en het lichaam, en zich verbinden met vormen om hen heen in plaats van met emoties of gevoelens.
Wil je weten hoe deze bewegingstaal eruit ziet? Bekijk deze video van La Veronal over ‘KOVA ¬ GEOGRAPHIC TOOLS’:
coronet inside out, een documentaire over alan lucien Øyen 

Deze film van The Coronet Theatre over choreograaf Alan Lucien Øyen biedt een fascinerend inzicht over zijn werk. Øyen deelt fragmenten uit zijn producties en vertelt over zijn creatieve proces en hoe zijn werken tot stand komen.

Onlangs creëerde Øyen zijn eerste werk voor NDT 1, Tell your mom you love your skin.

Trance Elation of Transformation/ Olive’s Dream van ndt 1-danser charlie skuy

Zoals in de vorige Close Up gemeld, maakt NDT 1-danser Charlie Skuy met regelmaat eigen dansfilms. Zijn nieuwste film is een geïmproviseerd werk, waarvoor hij samenwerkte met Thalia Crymble (NDT 1), Jordan Pelliteri (voormalig NDT 2) en NDT 2-dansers Emmitt Cawley, Nick Daniels en Sophie Whittome.

Sharon Eyal – Video

Sharon  Eyal vormt een choreografenduo samen met Gai Behar. Tijdens het eerste programma van dit seizoen danste NDT 1 haar Bedroom Folk.

In deze video danst de choreograaf zelf.

Luister!

Muziek uit alan lucien Øyen’s tell your mom you love your skin 

Beluister de muziek gebruikt in dit ballet van NDT 1.