Kijk & Luister

Kijk & Luister

Kijk!

MOVE – Netflix

Een vijfdelige docuserie waarin enkele van de grootste choreografen en artiesten van de hele wereld worden geprofileerd. Elke aflevering biedt een intieme kijk op een andere maker en hun unieke bijdragen aan de kunstvorm. Met een aflevering gewijd aan Ohad Naharin, die regelmatig bij NDT te gast is en werkt met de dansers van NDT 1 en NDT 2.

ANIMA – Netflix

“In a short musical film directed by Paul Thomas Anderson, Thom Yorke of Radiohead stars in a mind-bending visual piece”. Damien Jalet is verantwoordelijk voor de choreografie in de film. Hij werkt samen met de dansers van NDT 1 aan een nieuwe creatie voor de tweede helft van seizoen 2020/2021.

Hover through the fog and filthy air – YouTube

Een korte film van Casper Faassen over vrijheid en isolement gemaakt in samenwerking met choreograaf Marne van Opstal. Uitgevoerd door NDT 1 dansers Chloe Albaret en Oud-NDT 1 danser Marne van Opstal gedanst op een originele compositie van Bart Wirtz en Oscar de Jong.

GEISTER – Vimeo

Geister  is het resultaat van een prachtige samenwerking. NDT 1 danser Paxton Ricketts maakte de choreografie met de inmiddels oud-NDT 1 danser Sebastian Haynes. De film is geregiseerd en gefilmd door Tom McKenzie.

Luister!

Altijd al willen weten op welke muziek er gedanst wordt?

  • Het programma Endlessly Free bestond uit twee choreografieën van Medhi Walerski; Silent Tides en SOON. Voor Silent Tides gebruikte hij muziek van Johann Sebastian Bach: Violin concerto in A minor, BWV 1041: Andante. Voor SOON gebruikte hij vier nummers van Benjamin Clementine: Pound Sterling, Adios, Then I Heard a Bachelor’s Cry en Gone.
  • In hetzelfde programma werd ook The Other You van Crystal Pite gedanst. Zij heeft muziek van Ludwig van Beethoven gebruikt; Piano Sonata No. 14 in C Sharp Minor en Op. 27 No. 2 “Moonlight”.
  • In Dare to Say gebruikte Alexander Ekman in zijn nieuwe creatie Four Relations muziek van: Maurice Ravel: Part II string quartet, Felix Mendelssohn: String Quartet in a minor, Op. 13, III and Justin Vernon: Skinny Love.

Even terugluisteren naar seizoen 2019/2020? Luister naar NDT’s Spotify playlist met muziek van o.a. Ludwig van Beethoven, Arvo Pärt, Phillip Glass, Ólafur Arnalds e.a.

Beluister de playlist van seizoen 2019-2020