Bekijk de foto's

Souls made apparent

NDT 2

Souls made apparent

NDT 2
Jiří Kylián 27'52''
Marco Goecke wereldpremière

De speeldata en speellocaties van dit programma zijn onder voorbehoud. Theaterseizoen 2020-2021 is als gevolg van de ontwikkelingen rondom COVID-19 alleszins buitengewoon. Onze dansers en de rest van de organisatie proberen zich steeds zo goed mogelijk aan te passen aan de continue veranderende situatie. We hopen uiteraard dat ons programma zoals hier gepresenteerd ongewijzigd doorgang kan vinden. Maar indien de coronamaatregelen in de tweede helft van het seizoen wederom worden aangescherpt, behoort het helaas tot de mogelijkheden dat voorstellingen worden afgelast. We hopen op uw begrip en flexibiliteit.
De start van de kaartverkoop voor dit programma verschilt per theater: een aantal theaters is op dit moment al in verkoop, maar dat geldt niet voor alle speellocaties.
We adviseren u om de berichtgeving van NDT en het desbetreffende theater in de gaten te houden.

Alle 20 voorstellingen
over het programma

Souls made apparent brengt enkele van de technisch meest uitdagende en theatraal veeleisende NDT-makers in één avond samen. Naast een wereldpremière van associate choreographer Marco Goecke presenteren de jonge dansers van NDT 2 het werk 27’52’’ van meesterchoreograaf Jiří Kylián.

In 27’52’’ (2002) wordt de kijker meegenomen in een spel van zoeken en gezocht worden, vasthouden en vastgehouden worden, trekken en duwen, een spel waarin de danser uiteindelijk het podium alleen moet verlaten. De titel van het stuk refereert aan de lengte van het werk, 27 minuten en 52 seconden, en aan de geboortedatum van de voormalig danser en NDT-icoon aan wie het werk is opgedragen, Gerald Tibbs (20-07-1952).

Marco Goecke, wiens werk sinds 2013 frequent te zien was bij het gezelschap, zal nieuw werk creëren voor NDT 2. Met zijn eigenaardige, unieke bewegingstaal is Goecke een van ‘s werelds meest gevraagde choreografen.

Theatervoorstellingen en livestreams

We streven ernaar om drie voorstellingen van Souls made apparent live vanuit het Zuiderstrandtheater in Den Haag uit te zenden via ndt.nl. Het publiek is van harte welkom online in NDT’s digitale theaterzaal, via een livestream thuis in de eigen huiskamer. De makers zorgen ervoor dat het publiek thuis net zo betrokken is bij hun nieuwe creaties als het publiek in de theaterzaal.

Speelperiode

Seizoen 2020-2021 | 18 maart t/m 1 mei 2021
Den Haag, Arnhem, Rotterdam, Gouda, Eindhoven, Amstelveen, Amsterdam, Maastricht, Nijmegen, Utrecht, Breda, Zwolle, Enschede en Tilburg

In deze voorstelling

Jiří Kylián – 27’52” 

Jiří Kyliáns 27’52” neemt de kijker mee in een spel van zoeken en gezocht worden, van vasthouden en vast worden gehouden, van trekken en duwen, een spel waarin de danser uiteindelijk het podium alleen moet verlaten. Kylián is vaak gericht op het gebruik van tijd en ruimte in de dans en dit stuk besteedt bijzondere aandacht aan dit concept. De titel zelf vertegenwoordigt de lengte van het stuk – 27 minuten en 52 seconden. 27’52” werd ontwikkeld door middel van een unieke samenwerking tussen choreograaf en componist; de Duitse componist Dirk Haubrich creëerde de muziek die specifiek voor dit stuk.

27'52" - Jiří Kylián (NDT 2 | Souls made apparent)

27’52″ remains unmistakably Kylián, full of whimsical, dazzling detail, lovely en profils and deeply moving partner work.

Het Parool over 27’52”
Marco Goecke – Wereldpremière

Sinds 2013 is Marco Goecke (Duitsland) associate choreographer bij NDT. Voor NDT creëerde hij o.a. Thin Skin (2015), Woke up Blind (2016), Wir sagen uns Dunkes (2017), Walk the Demon (2018) en Kunstkamer (2019). Voor Midnight Raga (2017) ontving hij de Zwaan voor ‘meest indrukkwekkende dansproductie’. Vanaf seizoen 2019-2020 is Goecke balletdirecteur bij Staatsoper Hannover.

Bestel

laden...