Bekijk de foto's

Souls made apparent

NDT 2
Jiří Kylián 27'52''
Marco Goecke The Big Crying | wereldpremière

Op donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 maart zenden we de voorstelling van Souls made apparent live vanuit het Zuiderstrandtheater in Den Haag uit via ndt.nl. Het publiek is van harte welkom online in NDT’s digitale theaterzaal, via een livestream thuis in de eigen huiskamer. De makers zorgen ervoor dat het publiek thuis net zo betrokken is bij hun nieuwe creaties als het publiek in de theaterzaal.

Tijd: inloop 19.15-20.00 uur, start voorstelling om 20.00 uur (let op: Nederlandse tijd), duur ± 75 minuten
Waar: ndt.nl
Kaart: €15 (meer geven mag!)

Let op: de verkoop van tickets voor de livestream kan tot uiterlijk 1 uur voor aanvang van de voorstelling (dus tot 19.00 uur).

over het programma

Souls made apparent brengt enkele van de technisch meest uitdagende en theatraal veeleisende NDT-makers in één avond samen. Naast een wereldpremière van associate choreographer Marco Goecke presenteren de jonge dansers van NDT 2 het werk 27’52’’ van meesterchoreograaf Jiří Kylián.

In 27’52’’ (2002) wordt de kijker meegenomen in een spel van zoeken en gezocht worden, vasthouden en vastgehouden worden, trekken en duwen, een spel waarin de danser uiteindelijk het podium alleen moet verlaten. De titel van het stuk refereert aan de lengte van het werk, 27 minuten en 52 seconden, en aan de geboortedatum van de voormalig danser en NDT-icoon aan wie het werk is opgedragen, Gerald Tibbs (27-05-1952).

Marco Goecke, wiens werk sinds 2013 frequent te zien was bij het gezelschap, zal nieuw werk creëren voor NDT 2. Met zijn eigenaardige, unieke bewegingstaal is Goecke een van ‘s werelds meest gevraagde choreografen.

Programmaboek

In het programmaboek hieronder vindt u meer informatie over de voorstelling, zoals een voorwoord van artistiek leider van NDT 2 Fernando Hernando Magadan, de balletcredits en teksten van de choreografen, en ervaringen van dansers over de creaties.

In deze voorstelling

Jiří Kylián – 27’52” 

Jiří Kyliáns 27’52” neemt de kijker mee in een spel van zoeken en gezocht worden, van vasthouden en vast worden gehouden, van trekken en duwen, een spel waarin de danser uiteindelijk het podium alleen moet verlaten. Kylián is vaak gericht op het gebruik van tijd en ruimte in de dans en dit stuk besteedt bijzondere aandacht aan dit concept. De titel zelf vertegenwoordigt de lengte van het stuk – 27 minuten en 52 seconden. 27’52” werd ontwikkeld door middel van een unieke samenwerking tussen choreograaf en componist; de Duitse componist Dirk Haubrich creëerde de muziek die specifiek voor dit stuk.

27’52″ remains unmistakably Kylián, full of whimsical, dazzling detail, lovely en profils and deeply moving partner work.

Het Parool
over 27’52”
Marco Goecke – Wereldpremière

Sinds 2013 is Marco Goecke (Duitsland) associate choreographer bij NDT. Voor NDT creëerde hij o.a. Thin Skin (2015), Woke up Blind (2016), Wir sagen uns Dunkes (2017), Walk the Demon (2018) en Kunstkamer (2019). Voor Midnight Raga (2017) ontving hij de Zwaan voor ‘meest indrukkwekkende dansproductie’. Vanaf seizoen 2019-2020 is Goecke balletdirecteur bij Staatsoper Hannover.

Theatervoorstellingen

Helaas zijn als gevolg van de ontwikkelingen rondom COVID-19 alle voorstellingen van het programma Souls made apparent in de Nederlandse theaters afgelast.

laden...