Sharon Eyal

Sharon Eyal

Choreograaf

Foto: Davit Giorgadze

Choreograaf Sharon Eyal (Israël, 1971) danste van 1990 tot 2009 voor Batsheva Dance Company, diende als hun Associate Art Director in seizoen 2003-2004 en als huischoreograaf van 2005 tot 2012. Ze creëerde 12 nieuwe werken voor het gezelschap.

In 2005 ging Eyal samenwerken met producent Gai Behar en heeft dat sindsdien voor al haar creaties en het L-E-V gezelschap – opgericht in 2013 – gedaan. Naast hun L-E-V-repertoire hebben Eyal en Behar werken gemaakt voor gezelschappen als NDT, het Berlijnse Staatsballett, het Zweedse Koninklijke Ballet en nog vele anderen.

Dit komende seizoen hebben Eyals L-E-V en NDT de handen ineengeslagen voor een uitgebreide interpretatie van Into the Hairy. De cast van meer dan 20 dansers onderzoekt een nieuw perspectief op de eigenzinnige wereld van het krachtige werk.

Dans komt uit je maag, je hart, je brein. Dans komt uit je lichaam, in zijn geheel. Omdat het een complete combinatie is: alle organen zijn aan elkaar verbonden, van het brein tot het hart. Je kunt niet dansen met maar één deel van je lichaam, je danst met je volledige lichaam.

Sharon Eyal
in een interview met Numero Mag

Gai Behar

Als producent nam Gai Behar een groot deel van het nachtleven van Tel Aviv voor zijn rekening en van 1999 tot 2005 was hij curator van multidisciplinaire kunstevenementen. Gai sloot zich aan bij Sharon bij het co-creëren van Bertolina in 2005 en heeft sindsdien samengewerkt aan de creatie van Sharon Eyal.

Sharon Eyal en Gai Behar vormen een innovatief duo in de hedendaagse danswereld. In 2013 richtte het duo hun dansgezelschap L-E-V op.

Sharon Eyal & Gai Behar. Foto: Davit Giorgadze