Coronamaatregelen tijdens uw voorstellingsbezoek

Een veilig theaterbezoek

Wij volgen de richtlijnen van de Rijksoverheid. Informatie over geldende maatregelen, aanpassingen aan de capaciteit van de zalen, abonnementen, de doorgang van voorstellingen of onze dienstverlening bij voorstellingen vindt u steeds op deze pagina.

Door de op dit moment geldende coronamaatregelen kunnen wij tot en met 25 september slechts gebruik maken van tweederde zaalcapaciteit. Dat betekent dat een gedeelte van de zaal geblokkeerd is. Na 25 september zullen wij weer gebruik maken van de volledige zaalcapaciteit. Voor toegang tot het theater heeft u een coronatoegangsbewijs nodig. U heeft een vaste zitplaats, maar u hoeft geen 1,5 meter afstand te houden. Voor de geldende maatregelen in het theater van uw bezoek raden wij u aan de website van het desbetreffende theater te bezoeken.

Coronatoegangsbewijs

Er zijn meerdere manieren waarop u een coronatoegangsbewijs kan krijgen:

 • Testbewijs
  Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de activiteit.
 • Vaccinatiebewijs
  Een volledige coronavaccinatie. Met een Europees goedgekeurd vaccin. Vanaf zaterdag 10 juli is in Nederland een vaccinatie geldig vanaf 14 dagen nadat u volledig bent gevaccineerd. Meestal kan CoronaCheck uw vaccinatiebewijs automatisch ophalen uit de systemen van RIVM of GGD.
 • Herstelbewijs
  Een bewijs dat u minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona.

Om een bezoek te brengen aan een NDT-voorstelling heeft u een coronatoegangsbewijs nodig. U neemt de volgende vier stappen:

 1. Download CoronaCheck-app of ga naar CoronaCheck.nl
  CoronaCheck-app downloaden: CoronaCheck werkt op iOS en Android telefoons vanaf Android 6 en iOS 12 (iPhone 5s en nieuwer). De CoronaCheck-app is gratis te downloaden uit de Apple App Store en de Google Play Store.
  Of een papieren coronabewijs via CoronaCheck.nl printen: Heeft u geen smartphone? Of wilt u uw coronabewijs liever op papier? Of gaat u naar een activiteit met mensen zonder app? Dan kunt u het coronabewijs voor uzelf of de kinderen ook uitprinten via de website CoronaCheck.nl. U kunt in de app maximaal 1 coronabewijs per persoon laten zien.
 2. Upload uw coronabewijs
  Upload uw vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve testuitslag in de Coronacheck-app of op CoronaCheck.nl. Op de website van de Rijksoverheid kunt u lezen hoe u deze coronabewijzen kunt uploaden.
 3. Laat QR-code scannen bij ingang theater of toon uw papieren coronabewijs
  De CoronaCheck-app of de website CoronaCheck.nl maakt automatisch uw coronabewijs in de vorm van een QR-code. Deze QR-code laat u scannen bij de ingang van het theater. Bij een groen scherm heeft u een geldig coronatoegangsbewijs. Indien u een papieren coronabewijs heeft, neemt u de geprinte versie mee naar het theater.
 4. Naar binnen met legitimatiebewijs en toegangskaartje
  Vergeet bij een bezoek uw legitimatiebewijs niet. De persoon bij de ingang vergelijkt de gegevens van uw legitimatiebewijs met de gegevens in het coronatoegangsbewijs. Tot slot laat u ook uw ticket of toegangskaartje zien. Dan mag u naar binnen.