Bekijk de foto's

Shadow’s Whispers

NDT 1
Hofesh Shechter From England with Love | wereldpremière
Imre van Opstal & Marne van Opstal Baby don't hurt me | wereldpremière

Naar aanleiding van de persconferentie van de Rijksoverheid op 23 februari jl., waarin werd aangekondigd dat de huidige coronamaatregelen -waarbij theaters gesloten zijn- worden voortgezet t/m 15 maart, heeft NDT moeten besluiten alle resterende voorstellingen in de landelijke tournee van Shadow’s Whispers te annuleren. Dit betreft de voorstellingen op 25, 26 en 27 februari in Stadsschouwburg Utrecht, de voorstellingen op 3, 4, 5 en 6 maart in het Zuiderstrandtheater in Den Haag en de voorstellingen op 10, 11, 12 en 13 maart in Internationaal Theater Amsterdam. Mocht u al kaarten voor dit programma hebben gekocht, dan neemt het desbetreffende theater contact met u op over de afhandeling van uw tickets. We hopen op uw begrip en flexibiliteit.

Beleef de voorstelling via onze livestreams

Op maandag 15, dinsdag 16 en woensdag 17 februari zenden we de voorstelling van Shadow’s Whispers live vanuit het Zuiderstrandtheater in Den Haag uit via ndt.nl. Het publiek is van harte welkom online in NDT’s digitale theaterzaal, via een livestream thuis in de eigen huiskamer. De makers zorgen ervoor dat het publiek thuis net zo betrokken is bij hun nieuwe creaties als het publiek in de theaterzaal.

Tijd: inloop 19.15-20.00 uur, start voorstelling om 20.00 uur (let op: Nederlandse tijd), duur ± 75 minuten
Waar: ndt.nl
Kaart: €15 (meer geven mag!)

Let op: de verkoop van tickets voor de livestream kan tot uiterlijk 1 uur voor aanvang van de voorstelling (dus tot 19.00 uur). 

over het programma

Shadow’s Whispers combineert choreografen die een intuïtieve benadering van ideeën en verhaallijnen delen.

Hofesh Shechter is een van de meest opwindende hedendaagse makers, erkend als choreograaf en componist. Zijn eerste stuk speciaal gemaakt voor NDT 1, Clowns, werd gedanst in 2016, gevolgd door VLADIMIR in 2018, dat de organische en koortsachtige bewegingstaal van de maker als onderdeel van het NDT-repertoire bevestigde. Voor dit programma maakt Shechter een nieuw werk.

Na hun NDT 2-première The Grey in 2017 en hun veelgeprezen eerste stuk voor NDT 1, Take Root (2019), keren Imre van Opstal en Marne van Opstal terug met een nieuwe creatie voor NDT 1. Deze opkomende choreografische stemmen zijn exemplarisch voor hoe NDT investeert in jonge, grensverleggende makers en hoe dansers de overstap kunnen maken naar de kunst van choreografie.

In deze voorstelling

Hofesh Shechter – from england with love | wereldpremière

Hofesh Shechter (Israël) is als associate artist verbonden aan Sadler’s Wells in Londen. In 2008 richtte hij zijn Hofesh Shechter Company op. In seizoen 2013-2014 voerde NDT 1 voor het eerst zijn werk op in de avondvullende voorstelling Uprising/Your Rooms (2009). Daarna creëerde hij Clowns (2016) en VLADIMIR (2018) voor het gezelschap. Dit seizoen creëert hij opnieuw een nieuw werk voor NDT 1.

Imre van Opstal & Marne van Opstal – wereldpremière

Voormalig dansers bij NDT, zus en broer Imre van Opstal en Marne van Opstal debuteerden als choreografenduo met LiNK (2014) voor Up & Coming Choreographers. In seizoen 2016-2017 maakten zij hun debuut voor de reguliere programmering van NDT 2 met The Grey (2017). Na hun veelgeprezen eerste werk voor NDT 1, Take Root (2019), creëren zij dit seizoen opnieuw een werk voor de dansers van NDT 1.

'Baby don't hurt me' - Imre van Opstal & Marne van Opstal. Foto: Rahi Rezvani. Dansers: Boston Gallacher, Donnie Duncan Jr., Scott Fowler, Nicole Ishimaru, Chloé Albaret, Kyle Clarke, Lydia Bustinduy
laden...