Bekijk de foto's

Shadow’s Whispers

NDT 1

Shadow’s Whispers

NDT 1
Hofesh Shechter wereldpremière
Imre van Opstal & Marne van Opstal wereldpremière

De speeldata en speellocaties van dit programma zijn onder voorbehoud. Theaterseizoen 2020-2021 is als gevolg van de ontwikkelingen rondom COVID-19 alleszins buitengewoon. Onze dansers en de rest van de organisatie proberen zich steeds zo goed mogelijk aan te passen aan de continue veranderende situatie. We hopen uiteraard dat ons programma zoals hier gepresenteerd ongewijzigd doorgang kan vinden. Maar indien de coronamaatregelen in de tweede helft van het seizoen wederom worden aangescherpt, behoort het helaas tot de mogelijkheden dat voorstellingen worden afgelast. We hopen op uw begrip en flexibiliteit.
De start van de kaartverkoop voor dit programma verschilt per theater: een aantal theaters is op dit moment al in verkoop, maar dat geldt niet voor alle speellocaties.
We adviseren u om de berichtgeving van NDT en het desbetreffende theater in de gaten te houden.

Alle 19 voorstellingen
over het programma

Shadow’s Whispers combineert choreografen die een verankering delen in urban dance, hiphop en een intuïtieve benadering van ideeën en verhaallijnen.

Hofesh Shechter is een van de meest opwindende hedendaagse makers, erkend als choreograaf en componist. Zijn eerste stuk speciaal gemaakt voor NDT 1, Clowns, werd gedanst in 2016, gevolgd door VLADIMIR in 2018, dat de organische en koortsachtige bewegingstaal van de maker als onderdeel van het NDT-repertoire bevestigde. Voor dit programma maakt Shechter een nieuw werk.

Na hun NDT 2-première The Grey in 2017 en hun veelgeprezen eerste stuk voor NDT 1, Take Root (2019), keren Imre van Opstal en Marne van Opstal terug met een nieuwe creatie voor NDT 1. Deze opkomende choreografische stemmen zijn exemplarisch voor hoe NDT investeert in jonge, grensverleggende makers en hoe dansers de overstap kunnen maken naar de kunst van choreografie.

Theatervoorstellingen en livestreams

We streven ernaar om drie voorstellingen van Shadow’s Whispers live vanuit het Zuiderstrandtheater in Den Haag uit te zenden via ndt.nl. Het publiek is van harte welkom online in NDT’s digitale theaterzaal, via een livestream thuis in de eigen huiskamer. De makers zorgen ervoor dat het publiek thuis net zo betrokken is bij hun nieuwe creaties als het publiek in de theaterzaal.

Speelperiode

Seizoen 2020-2021 | 11 februari t/m 13 maart 2021
Den Haag, Groningen, Maastricht, Arnhem, Utrecht , Amsterdam

In deze voorstelling

Hofesh Shechter – wereldpremière

Hofesh Shechter (Israël) is als associate artist verbonden aan Sadler’s Wells in Londen. In 2008 richtte hij zijn Hofesh Shechter Company op. In seizoen 2013-2014 voerde NDT 1 voor het eerst zijn werk op in de avondvullende voorstelling Uprising/Your Rooms (2009). Daarna creëerde hij Clowns (2016) en VLADIMIR (2018) voor het gezelschap. Dit seizoen creëert hij opnieuw een nieuw werk voor NDT 1.

Imre van Opstal & Marne van Opstal – wereldpremière

Voormalig dansers bij NDT, zus en broer Imre van Opstal en Marne van Opstal debuteerden als choreografenduo met LiNK (2014) voor Up & Coming Choreographers. In seizoen 2016-2017 maakten zij hun debuut voor de reguliere programmering van NDT 2 met The Grey (2017). Na hun veelgeprezen eerste werk voor NDT 1, Take Root (2019), creëren zij dit seizoen opnieuw een werk voor de dansers van NDT 1.

Bestel

laden...