Hofesh Shechter

Hofesh Shechter

Choreograaf

Foto: Hugo Glendinning

Hofesh Shechter (Israël, 1975) is choreograaf, filmmaker en componist. Hij is oprichter en artistiek leider van de Hofesh Shechter Company, een associate artist bij Sadler’s Wells en Artist-in-Residence bij Gauthier Dance. Zijn werken worden wereldwijd uitgevoerd door gezelschappen als het Alvin Ailey American Dance Theater en Paris Opera Ballet. Daarnaast choreografeert hij voor theater, televisie en opera.

Het werk van Shechter heeft talloze prijzen gewonnen, zoals de Award for Excellence in International Dance van het British Theatre Institute en Beste Dansfilm in Cannes. Hij kreeg ook een ere-OBE voor bewezen diensten aan de dans.

In 2016 maakte Shechter Clowns, zijn eerste creatie voor NDT, dat in seizoen 2024-2025 deel uitmaakt van het programma Architecture of the Invisible. Het werk houdt het publiek een spiegel voor door de waarheid van het leven te onthullen, onder het mom van entertainment.

Mijn werk ontstaat vanuit een connectie met wat er binnenin borrelt, door te observeren en te voelen wat er in mij en in de wereld om ons heen gaande is. De bewegingen van de wereld hebben een enorme impact op het werk, besmetten mij en de dansers – en dat wil ik ook.

Hofesh Shechter