Schmetterling

NDT 1
Sol León & Paul Lightfoot Schmetterling
Sol León & Paul Lightfoot Wereldpremière
Damien Jalet Wereldpremière

Helaas is de Nederlandse tournee van Schmetterling afgelast ten gevolge van de aangekondigde maatregelen van de Rijksoverheid tegen de verspreiding van het coronavirus. Klik hier voor de meest actuele stand van zaken bij NDT.

Om het jubileumseizoen en Paul Lightfoots periode als artistiek directeur af te sluiten, presenteert NDT Schmetterling. Net als een vlinder symboliseert deze avond het eeuwige proces van transformatie; één van de meest essentiële kwaliteiten van het huis NDT. Het programma brengt het werk met dezelfde naam. Schmetterling (2010) van NDT’s huischoreografen Sol León & Paul Lightfoot suggereert de vergankelijkheid van het bestaan en de manier waarop leven en dood continu elkaars pad kruisen. Het werk is gezet op muziek van de indie rock band Magnetic Fields en componist Max Richter. Daarnaast presenteert het programma een wereldpremière van het duo en een wereldpremière van Damien Jalet, een nieuw creatief gezicht voor het gezelschap. De veelgeprezen werken van Jalet zijn vaak visueel verbluffend en zetten aan tot denken.

Speelperiode

Seizoen 2019-2020 | 1 – 30 mei 2020
Den Haag, Zwolle, Groningen, Amsterdam, Eindhoven, Maastricht en Utrecht

In deze voorstelling

SCHMETTERLING – SOL LEON & PAUL LIGHTFOOT

Schmetterling, wat ‘vlinder’ betekent, suggereert de vergankelijkheid van het bestaan en de manier waarop leven en dood continu elkaars pad kruisen. In duetten en trio’s echoën alle mogelijke liefdesgeschiedenissen op muziek van de indie rock band Magnetic Fields met en de hedendaagse componist Max Richter.

Adembenemend portret van de liefde.

Trouw
over Schmetterling

Mede mogelijk gemaakt door

laden...