Bezoek Raw are the roots
in Rotterdam

NDT 1
Felix Landerer WERELDPREMIÈRE
Sharon Eyal & Gai Behar WERELDPREMIÈRE
Zowel de internationaal geprezen Felix Landerer als choreografenduo Sharon Eyal & Gai Behar creëren speciaal voor NDT 1 nieuw werk. Op 24 & 25 mei beleef je deze double bill met twee wereldpremières in het nieuwe Luxor Theater.

Speciale aanbieding voor jongeren t/m 26 jaar!

Tickets

 

Over Raw are the roots

“Met zijn innemende en originele manier om beweging uit het menselijk lichaam te houwen, blijft Landerer een naam om in de gaten te houden”, schreef Dance Europe in 2012 over Felix Landerer. Tien jaar later wordt Landerer nog steeds geprezen om zijn virtuoze en organische bewegingstaal. Felix creëert poëtische composities vanuit weerstand en veerkracht. Zijn nieuwste creatie wordt Landerers tweede werk voor het gezelschap en zijn debuut bij NDT 1.

Het duo Sharon Eyal & Gai Behar vormt een essentiële stem binnen het repertoire van NDT. Het werk kenmerkt zich door een krachtige sensualiteit en kwetsbaarheid. Ze weten als geen ander een egen wereld te creëeren, waarin wordt gespeeld met vooropgezette noties over beweging en de expressie van het lichaam. Voor hun nieuwste werk maakt componist en DJ Ori Lichtik een nieuwe compositie, geworteld in techno. Bekijk het interview hieronder.

About creating new music for NDT

Van techno in de club, naar techno op het podium. Hoe werkt dat precies? DJ en componist Ori Lichtik maakt nieuwe muziek voor NDT. Bekijk het interview!

NDT in het nieuwe Luxor Theater

Ervaar de veelzijdigheid van dans!
NDT 1 presenteert Raw are the roots
Data: 24 & 25 mei
Locatie: het nieuwe Luxor Theater
Prijs: € 10 – € 45

Foto: Sacha Grootjans
Foto: Sacha Grootjans

Choreografen

Gedurende zijn danscarrière bij de Opera van Hannover begon Felix Landerer (Duitsland) met choreograferen. In 2006 besloot hij zich volledig te wijden aan het creëren en richtte hij zijn eigen gezelschap op, LANDERER&COMPANY. Sinds 2011 is Landerer huischoreograaf bij Scapino Ballet Rotterdam. Landerer creëerde in seizoen 2018-2019 voor het eerst bij het gezelschap voor de dansers van NDT 2, The whys and wherefores are elusive.

Sharon Eyal

Sharon Eyal en Gai Behar (Israël) vormen een innovatief duo in de hedendaagse danswereld. Voor NDT 2 creëerden zij Sara (2013) en FEELINGS (2016) en voor NDT 1 Bedroom Folk (2015) en Salt Womb (2016). In 2013 richtte het duo hun dansgezelschap L-E-V op.

Eerder gecreëerd voor NDT

Foto: Joris-Jan Bos
Felix Landerer 

In 2019 creëerde Felix Landerer The whys and wherefores are elusive voor NDT 2, het eerste werk dat hij voor het gezelschap maakte.

Het is een lust die verbluffend lenige buigingen, torsies en strekkingen te volgen in inventieve sequenties of, kort, in verrassende poses, nét off-balance 

NRC
over The whys and wherefores are elusive 
Sharon Eyal & Gai Behar

Dit choreografenduo creëerde al meerdere werken voor zowel NDT 1 als NDT 2. Meest recentelijk danste NDT 1 hun Bedroom Folk in seizoen 2021-2022.

Het strak uitgevoerde Bedroom Folk (2015) van Sharon Eyal en Gai Behar vormde een uitstekende opening. Op een pompend ritme lost de synchroniciteit van de samenklonterende groep op, om uiteindelijk weer samen te binden. Goed voor de eerste staande ovatie in het nieuwe huis.

NRC
over Bedroom Folk

Inleidingen

Onze afdelingTalentontwikkeling & Educatie verzorgt een inleiding voorafgaand aan de voorstellingen op 24 en 25 mei in het nieuwe Luxor Theater. Tijdens de inleiding van 30 minuten, krijg je de kans om persoonlijk kennis te maken met ons gezelschap en je meer te verdiepen in moderne dans en het repertoire van NDT. De inleiding is gratis en op inloop. Aanmelden is niet nodig.

 

De nieuwe productie van Felix Landerer wordt mede mogelijk gemaakt door Ammodo.

laden...