Felix Landerer

Felix Landerer

Choreograaf

Foto: Arne Gutknecht

Gedurende zijn danscarrière bij de Opera van Hannover begon Felix Landerer (Duitsland) met choreograferen. In 2006 besloot hij zich volledig te wijden aan het creëren en richtte hij zijn eigen gezelschap op, LANDERER&COMPANY. Sinds 2011 is Landerer huischoreograaf bij Scapino Ballet Rotterdam. Landerer creëerde in seizoen 2018-2019 voor het eerst bij het gezelschap voor de dansers van NDT 2, The whys and wherefores are elusive.

Felix Landerer werd als danser geschoold aan het Gymnasium Essen-Werden en aan de Hochschule fur Musik und Darstellende Kunst Frankfurt, waarna hij vijftien jaar professioneel danste voordat hij zich in 2006 volledig aan choreograferen wijdde. Naast het creëren voor zijn eigen gezelschap heeft Landerer voor verschillende dansgezelschappen in Europa en de Verenigde Staten werken gemaakt.

 

In 2010 won Landerer de eerste prijs in het Internationale Choreografen Concours in Hannover voor zijn duet Suits en hij werd in 2013 genomineerd voor een Zwaan in de categorie ‘meest indrukwekkende dansproductie’ voor zijn choreografie Blind Spot. Zijn gezelschap LANDERER&COMPANY ontving zowel de Pro Visio prijs voor ‘Exceptional artistic achievements’ voor de productie Revolte! Als de Stadtkulturpreis Hannover voor ‘outstanding civic engagement in arts and culture’ in 2017.