Bekijk meer foto's

Baby Don’t Hurt Me – Online Film

NDT 1
Imre van Opstal
Marne van Opstal Online Film

Baby Don’t Hurt Me  is ontstaan vanuit authentieke pogingen van elke danser om een intiem verhaal te vertellen. Baby don’t hurt me onderzoekt hoe hun persoonlijke ervaringen en perspectieven onderdeel worden van hun rol als danser. Thema’s als identiteit, seksualiteit, liefde en gender worden naar waarheid uitgediept en vormgegeven.

Deze film is te zien van 17-20 november als onderdeel van Dublin Dance Festival Digital 2022.  > Bekijk de website voor meer informatie.

“Baby Don’t Hurt Me is een ijzersterke choreografie van Imre en Marne van Opstal” ★★★★★  Volkskrant

Over 'Baby Don't Hurt Me'

In 2021 creëerden Imre en Marne van Opstal voor NDT 1 Baby don’t hurt me. Dit werk is ontstaan vanuit authentieke pogingen van elke danser om een intiem verhaal te vertellen. Baby don’t hurt me onderzoekt hoe hun persoonlijke ervaringen en perspectieven onderdeel worden van hun rol als danser. Thema’s als identiteit, seksualiteit, liefde en gender worden naar waarheid uitgediept en vormgegeven. Deze voorstelling is vastgelegd voor op het scherm.

Maar hoe kunnen we, met een intieme vraag als beginpunt, iets uitdrukken dat ons allemaal aangaat? Kan het persoonlijke universeel worden?

Wanneer je jouw hart op de tong draagt, loop je het risico om pijnlijk veroordeeld of onbegrepen te worden. Deze kwetsbaarheid is een van die dingen die we allemaal gemeen hebben.

Hoeveel kunnen we delen?

Wat is liefde?

Foto: Rahi Rezvani Dansers: Chloé Albaret en Donnie Duncan Jr.
Foto: Rahi Rezvani Danser: Boston Gallacher , Scott Fowler, Isla Clarke, Chloé Albaret en Donnie Duncan Jr.

Choreografen

De van oorsprong Limburgse broer en zus Marne en Imre van Opstal behoren tot de meest spannende en gewilde nieuwe danschoreografen ter wereld. Met wortels in een dansersfamilie, begonnen ze hun professionele carrière bij Nederlands Dans Theater (NDT). Beide actief als topdansers tot 2020, daarna volledig gefocust op choreografie en het maken van cutting edge, hedendaagse dansvoorstellingen. Hun werken onderzoeken identiteit, seksualiteit, gender, liefde en wat dit betekent in onze hedendaagse wereld. Take Root, een NDT 1-productie, werd in 2019 genomineerd voor een Zwaan voor beste dansproductie.

CREDITS

MUSIC New composition by Amos Ben-Tal 

LIGHT Tom Visser

DRAMATURGY Fabienne Vegt

DECOR Imre van Opstal & Marne van Opstal, Tom Visser (co-set designer) 

COSTUMES Imre van Opstal & Marne van Opstal

REHEARSAL ASSISTANTS Tamako Akiyama, Ralitza Malehounova  

WORLD PREMIERE February 15, 2021 Zuiderstrandtheater The Hague 

laden...