Word vriend van NDT

Draag bij aan de dans van morgen

Gaat jouw hart – net als dat van ons – sneller kloppen van hedendaagse dans? Sluit je aan bij onze community van dansliefhebbers. Laten we Vrienden worden!

Met jouw vriendschap steun je alle initiatieven van NDT. Van dansvoorstellingen van jonge én gevestigde makers, talent- en educatieprogramma’s voor kids, amateurs en professionele dansers tot maatschappelijke projecten en onderzoeksactiviteiten in moderne dans.

WORD NU VRIEND

Vrienden krijgen meer

Dankzij de Vrienden van NDT kunnen wij meer doen. Nu én in de toekomst. Logisch dus, dat onze vrienden ook meer meekrijgen van wat er achter de schermen gebeurt!

Als Vriend krijg je:

✔️ Exclusieve (online) content
✔️ Exclusieve toegang bij balletlessen
De eerstvolgende is op zaterdag 4 maart 2023
✔️ Toegang tot generale repetities
De eerstvolgende is op woensdag 15 maart 2023
✔️ Voorrang op tickets voor alle voorstellingen
Dus ook voor The Hole, onze meest exclusieve productie van dit seizoen

Vanaf € 60 per jaar maak jij het verschil voor de ontwikkeling van hedendaagse dans. Samen is leuker dan alleen. Voor € 100 per jaar kun je altijd iemand met je meenemen naar exclusieve events!

WORD NU VRIEND

Kies het bedrag en steun dans nu

Vriendenactiviteiten seizoen 2022-2023

GENERALE REPETITIES 
Woensdag 26 okt 2022 Now here, Now always | NDT 2 Amare, Spuiplein Den Haag
Woensdag 15 mrt 2023 Climb the sky | NDT 2 Amare, Spuiplein Den Haag
Woensdag 10 mei 2023 Raw are the roots | NDT 1 Amare, Spuiplein Den Haag
ZATERDAGOCHTENDLESSEN 

Za 19 nov 2022
Za 4 mrt 2023

Onder voorbehoud. Deze activiteitenkalender wordt gedurende het seizoen bijgehouden. 

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik Vriend worden van NDT?

Je wordt Vriend door het volgende formulier in te vullen. Vanaf € 60 per jaar (of € 5 per maand) ben je al Vriend. Ook is het mogelijk om een hoger bedrag te schenken en/of de schenking vast te leggen met een schenkingsakte - dit levert je belastingvoordeel op. Voor schenkingen van €1000 of meer hebben we het Fonds Nederlands Dans Theater opgericht. Meer informatie

Kan ik een introducée meenemen naar een Vriendenactiviteit?

Met een duo-Vriendschap is het altijd mogelijk om een introducé mee te nemen. Meer mensen uitnodigen? Dat kan als Vriend Extra of Vriend Extra+, je mag altijd maximaal drie introducées meenemen.

Waar vind ik informatie over de komende Vriendenactiviteiten?

Vrienden ontvangen per mail een uitnodiging voor de Vriendenactiviteiten. De Vriendenactiviteiten worden ook aangekondigd op deze website en in de Vriendennieuwsbrief.

GENERALE REPETITIES 
Woensdag 26 okt 2022 Now here, Now always | NDT 2 Amare, Spuiplein Den Haag
Woensdag 15 mrt 2023 Climb the sky | NDT 2 Amare, Spuiplein Den Haag
Woensdag 10 mei 2023 Raw are the roots | NDT 1 Amare, Spuiplein Den Haag

 

ZATERDAGOCHTEND LESSEN 

Za 19 nov 2022
Za 4 mrt 2023

Onder voorbehoud. Deze activiteitenkalender wordt gedurende het seizoen bijgehouden. 

Wat doen jullie met de bijdrage van de Vrienden?

Bijdragen van Vrienden besteden wij o.a. aan talentontwikkeling en kunstonderwijs. Een klein deel van de bijdrage gebruiken wij voor het organiseren van Vriendenactiviteiten als dank voor hun steun aan ons gezelschap.

Is mijn Vriendenbijdrage aftrekbaar van de belasting?

Ja, de fiscus beschouwt uw Vriendenbijdrage als een gift. Als u schenkt aan een culturele ANBI-instelling, geniet u bovendien extra belastingvoordeel in het kader van de geefwet. Eenmalige giften zijn aftrekbaar als ze op jaarbasis in totaal hoger zijn dan 1% van uw verzamelinkomen met een minimum van 60 euro. Er geldt ook een maximum: het totaal van uw giften mag niet hoger zijn dan 10% van uw verzamelinkomen.

Als u maximaal wilt profiteren van de fiscale voordelen dan adviseren wij u om uw gift vast te leggen in een periodieke schenking. Voor een periodieke gift geldt geen drempel of plafond. Voorwaarde is dat u minimaal 5 jaar achtereen eenzelfde bedrag  schenkt en uw gift heeft laten vastleggen in een schenkingsovereenkomst. Sinds 2014 kan dat zonder tussenkomst van een notaris. U kunt hier de overeenkomst downloaden. Geeft u de voorkeur aan notariële akte? Download dan hier de volmacht. Voor schenkingen vanaf 250 euro vergoedt NDT de notariskosten.

U kunt hier zelf uw belastingvoordeel berekenen. Meer informatie vind u ook op www.belastingdienst.nl.