STANDALONE

NDT 2
28 februari – 11 april 2020
Den Haag, Eindhoven, Leeuwarden, Amstelveen, Heerlen, Breda, Amsterdam, Nijmegen, Amersfoort, Rotterdam, Utrecht, Tilburg en Enschede.

HELAAS ZIJN ALLE VOORSTELINGEN VAN DIT PROGRAMMA AFGELAST

AGENDA EN TICKETS

Over de voorstelling
NDT 2, oorspronkelijk opgericht om het eerste gezelschap van jong talent te voorzien, is uitgegroeid tot een volledig opzichzelfstaand gezelschap met eigen repertoire. Standalone viert makers die zich verhouden tot deze onafhankelijkheid.
De choreograaf Johan Inger creëerde reeds talrijke balletten voor het gezelschap. Voor Standalone maakt Inger een nieuw werk. Daarnaast brengt NDT 2 twee werken van de wereldberoemde choreograaf Ohad Naharin. Black Milk (1985) werd oorspronkelijk voor vijf vrouwen gecreëerd maar wordt tegenwoordig door vijf mannen gedanst. George & Zalman (2006) wordt juist door vijf vrouwelijke dansers gedanst. Tot slot brengt Standalone Postscript (2005) van huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot. Postscript wordt gedanst op muziek van Philip Glass, live uitgevoerd op toneel.

Mede mogelijk gemaakt door: KUNSTENISRAEL |
Stichting Will en Rita Jaeger Fonds.


Piek Fotografie

NDT steunt strijd tegen spierziekten

Tijdens de Nederlandse tournee van Standalone gaat NDT de strijd tegen spierziekten aan met ‘dans tegen spierziekten’. Dansen symboliseert de ultieme vrijheid van bewegen: een vrijheid die voor mensen met een spierziekte niet vanzelfsprekend is. Toch is er één duidelijke overeenkomst: doorzettingsvermogen. Dansers trainen elke dag intensief om hun spieren in topconditie te houden, terwijl mensen met een spierziekte elke dag het uiterste van hun lichaam vragen. Op uitnodiging van het Prinses Beatrix Spierfonds en Holland Dance Festival vraagt NDT met de Nederlandse tournee van Standalone daarom aandacht voor de missie van het Prinses Beatrix Spierfonds. Gezicht van de samenwerking zijn Nynke Mentink, die dankzij een medicijn voor haar spierziekte goed kan functioneren en zelfs kan dansen, en Toon Lobach, professioneel danser bij NDT 2. Bekijk hier de video, waarin Nynke een bezoek brengt aan de studio’s van NDT.

Er zijn zo’n 600 spierziekten waar nog geen behandeling voor is. Daarom doet het Prinses Beatrix Spierfonds wetenschappelijk onderzoek naar (de genezing van) spierziekten. Daarbij heeft het uw steun hard nodig. Helpt u mee? Dat kan door op de avond van de voorstelling een donatie te doen bij de collectant of via het digitale donatieformulier.

Kijk voor meer informatie over dit initiatief op www.prinsesbeatrixspierfonds.nl/ndt
 


Recensies

“Fantastisch beeldend partnerwerk, muzikaal, haarscherp en bijna acrobatisch.”

- de Volkskrant over Postscript

“Magistrale muzikaliteit, een voortreffelijke efficiënte vormgeving en een even lyrische als cartooneskweerbarstige bewegingstaal”

- Trouw over Postscript


Agenda en tickets

WO08/04Zuiderstrandtheater
Den Haag
20:00
DO09/04Zuiderstrandtheater
Den Haag
20:00
ZA11/04Wilminktheater & Muziekcentrum
Enschede
20:00

Choreografen

Paul Lightfoot
Sol León
Johan Inger
Ohad Naharin

In de voorstelling

Postscript - Sol León & Paul Lightfoot
Postscript ging in 2005 in première in het Lucent Danstheater. Een pas-de-trois en twee duetten vol innovatief partnerwerk spelen zich af in verschillende werelden die elkaar bijna niet kruisen. Live op het toneel brengen een violist en een pianist de muziek van Philip Glass tot leven.

IMPASSE (Wereldpremière) - Johan Inger

Black Milk / George & Zalman - Ohad Naharin

AGENDA EN TICKETS