STANDALONE

NDT 2
28 februari – 11 april 2020
Den Haag, Eindhoven, Leeuwarden, Amstelveen, Heerlen, Breda, Amsterdam, Nijmegen, Amersfoort, Rotterdam, Utrecht, Tilburg en Enschede

AGENDA EN TICKETS

Over de voorstelling
NDT 2, oorspronkelijk opgericht om het eerste gezelschap van jong talent te voorzien, is uitgegroeid tot een volledig opzichzelfstaand gezelschap met eigen repertoire. Standalone viert makers die zich verhouden tot deze onafhankelijkheid.
De choreograaf Johan Inger creëerde reeds talrijke balletten voor het gezelschap. Voor Standalone maakt Inger een nieuw werk. Daarnaast brengt NDT 2 twee werken van de wereldberoemde choreograaf Ohad Naharin. Black Milk (1985) werd oorspronkelijk voor vijf vrouwen gecreëerd maar wordt tegenwoordig door vijf mannen gedanst. George & Zalman (2006) wordt juist door vijf vrouwelijke dansers gedanst. Tot slot brengt Standalone Postscript (2005) van huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot. Postscript wordt gedanst op muziek van Philip Glas, live uitgevoerd op toneel.

NDT Kids Day op 1 maart!

Op 1 maart 2020, van 13.30 tot het begin van de voorstelling om 14.30 en tijdens de pauze worden er verschillende activiteiten voor kinderen georganiseerd in de foyers van het Zuiderstrandtheater. Wil je erbij zijn? Koop dan kaartjes voor de voorstelling op 1 maart (kinderen kunnen voor €10 naar binnen!)


Recensies

“Fantastisch beeldend partnerwerk, muzikaal, haarscherp en bijna acrobatisch.”

- de Volkskrant over Postscript

“Magistrale muzikaliteit, een voortreffelijke efficiënte vormgeving en een even lyrische als cartooneskweerbarstige bewegingstaal”

- Trouw over Postscript


Agenda en tickets

VR28/02Zuiderstrandtheater
Den Haag
20:00
ZA29/02Zuiderstrandtheater
Den Haag
20:00
ZO01/03Zuiderstrandtheater
Den Haag
14:30
WO04/03Parktheater Eindhoven
Eindhoven
20:00
VR06/03Stadsschouwburg Haarlem
Haarlem
20:15
Bekijk de volledige agenda

Choreografen

Paul Lightfoot
Sol León
Johan Inger
Ohad Naharin

In de voorstelling

Postscript - Sol León & Paul Lightfoot
Postscript ging in 2005 in première in het Lucent Danstheater. Een pas-de-trois en twee duetten vol innovatief partnerwerk spelen zich af in verschillende werelden die elkaar bijna niet kruisen. Live op het toneel brengen een violist en een pianist de muziek van Philip Glass tot leven.

AGENDA EN TICKETS