Gratis dans-apps van NDT

Kinderen leren spelenderwijs over moderne dans in de klas

De dans-apps van Nederlands Dans Theater (NDT) zijn laagdrempelige en handzame digitale applicaties die als lesmateriaal weinig voorbereidingstijd vergen van de docent. Ze sluiten naadloos aan op de leerdoelen binnen het PO, zoals vastgelegd door Stichting Leerplanontwikkeling (SLO) en zijn speciaal ontworpen om scholen, leerkrachten en leerlingen te voorzien in toegankelijk, onderhoudend en doeltreffend cultuuronderwijs. Er zijn vier apps beschikbaar:

 • Cacti App, geschikt voor leerlingen van groep 1 en 2
  Lees meer
 • Parade, geschikt voor leerlingen van groep 3 en 4
  Lees meer
 • Dreamplay voor leerlingen van groep 5 en 6
  Lees meer
 • The Statement, geschikt voor leerlingen van groep 7 en 8
  Lees meer

Cacti App
Groep 1 en 2

NDT ontwikkelde de Cacti  App speciaal voor leerlingen van groep 1 en 2. De kinderen bewegen mee met aanstekelijke dansvideo’s. Ze kijken samen naar videofragmenten uit Cacti en bespreken wat er is te zien aan de hand van kijkvragen. Ook verzinnen ze zelf dansbewegingen; door te spelen met animaties en fantasie-prikkelende opdrachten.

Meer informatie en aanvragen

Parade

Parade
Groep 3 en 4

NDT ontwikkelde, in samenwerking met Uitgeverij Follow a Muse, de dans-app Parade speciaal voor leerlingen van groep 3 en 4. Bespreek samen wat er te zien is in de prachtige fragmenten van het dansstuk Parade van Crystal Pite, dans mee met de aanstekelijke energizers en word geïnspireerd om zelf bewegingen te maken met de interactieve dansanimaties.

Meer informatie en aanvragen

 

Dreamplay

Dreamplay
Groep 5 en 6

Met de Dreamplay-app van Nederlands Dans Theater (NDT) leren kinderen in groep 5 en 6 van de basisschool spelenderwijs over moderne dans. Een selectie prachtige videofragmenten van het dansstuk Dreamplay van choreograaf Johan Inger vormt de basis.
Bespreek samen wat er te zien is, ga met elkaar in debat over de thema’s ‘dromen’ en ‘vriendschap’ en word geïnspireerd om zelf je eigen virtuele droomwereld samen te stellen met de interactieve animaties.

Meer informatie en aanvragen

The Statement

The Statement
Groep 7 en 8

NDT ontwikkelde de dans-app The Statement speciaal voor leerlingen van groep 7 en 8. Bespreek samen wat er te zien is in de prachtige fragmenten van het dansstuk The Statement van Crystal Pite, dans mee met de aanstekelijke energizers en word geïnspireerd om zelf bewegingen te maken met de interactieve dansanimaties.

Meer informatie en aanvragen

 

We zijn ontzettend trots op onze nieuwste digibord-app Cacti voor kleuters! Met deze app biedt NDT nu voor ieder leerjaar in het primair onderwijs een dansapp aan. We vinden het heel belangrijk om goed dansonderwijs beschikbaar te maken voor ieder kind in Nederland. 

Eva Monen - Manager Talentontwikkeling & Educatie NDT

Over de NDT-apps

Met de dans-apps leren kinderen spelenderwijs over moderne dans. Een selectie prachtige fragmenten uit de dansstukken Cacti, The Statement, Parade en Dreamplay vormen de basis. Bespreek samen wat er te zien is in het stuk, dans mee met de aanstekelijke energizers, creëer je eigen virtuele droomwereld en word geïnspireerd om zelf bewegingen te maken met de interactieve dansanimaties.

De kant-en-klare lesbrieven zijn goed voor een project van drie tot vier weken, maar iedere lesbrief is ook afzonderlijk in te zetten. De dans-apps van NDT zijn kosteloos beschikbaar voor alle basisscholen en primair onderwijs koepelorganisaties.

Contact

Voor vragen of opmerkingen, neem contact op met de afdeling Talentontwikkeling & Educatie via +31 70 88 00 146 (tijdens kantooruren) of onderwijs@ndt.nl