Gratis dans-apps van NDT

Kinderen leren spelenderwijs over moderne dans in de klas

De dans-apps van Nederlands Dans Theater (NDT) zijn laagdrempelige en handzame digitale applicaties die als lesmateriaal weinig voorbereidingstijd vergen van de docent. Ze sluiten naadloos aan op de leerdoelen binnen het PO, zoals vastgelegd door Stichting Leerplanontwikkeling (SLO) en zijn speciaal ontworpen om scholen, leerkrachten en leerlingen te voorzien in toegankelijk, onderhoudend en doeltreffend cultuuronderwijs. Er zijn drie apps beschikbaar:

The Statement

The Statement
Groep 7 en 8

NDT ontwikkelde de dans-app The Statement speciaal voor leerlingen van groep 7 en 8. Bespreek samen wat er te zien is in de prachtige fragmenten van het dansstuk The Statement van Crystal Pite, dans mee met de aanstekelijke energizers en word geïnspireerd om zelf bewegingen te maken met de interactieve dansanimaties.

Meer informatie en aanvragen

 

Parade

Parade
Groep 3 en 4

NDT ontwikkelde, in samenwerking met Uitgeverij Follow a Muse, de dans-app Parade speciaal voor leerlingen van groep 3 en 4. Bespreek samen wat er te zien is in de prachtige fragmenten van het dansstuk Parade van Crystal Pite, dans mee met de aanstekelijke energizers en word geïnspireerd om zelf bewegingen te maken met de interactieve dansanimaties.

Meer informatie en aanvragen

 

Dreamplay

Dreamplay
Groep 5 en 6

Met de Dreamplay-app van Nederlands Dans Theater (NDT) leren kinderen in groep 5 en 6 van de basisschool spelenderwijs over moderne dans. Een selectie prachtige videofragmenten van het dansstuk Dreamplay van choreograaf Johan Inger vormt de basis.
Bespreek samen wat er te zien is, ga met elkaar in debat over de thema’s ‘dromen’ en ‘vriendschap’ en word geïnspireerd om zelf je eigen virtuele droomwereld samen te stellen met de interactieve animaties.

Meer informatie en aanvragen

Wat ik zo leuk vind aan de app is dat de kinderen op alle gebieden worden aangesproken. Ze moeten heel gericht kijken, daarover nadenken en in gesprek gaan met elkaar, zelf dansen maar ook zelf stukjes dans bedenken, waardoor ze creatief met dans bezig zijn. Een jongetje in de klas zei zelfs: “Juf, kunnen we dit ook thuis doen?” Dan weet je dat je goed lesmateriaal hebt!

Nienke, theaterdocent 't Palet in Den haag

Over de NDT-apps

Met de dans-apps leren kinderen spelenderwijs over moderne dans. Een selectie prachtige fragmenten uit de dansstukken The Statement, Parade en Dreamplay vormen de basis. Bespreek samen wat er te zien is in het stuk, dans mee met de aanstekelijke energizers, creëer je eigen virtuele droomwereld en word geïnspireerd om zelf bewegingen te maken met de interactieve dansanimaties.

De kant-en-klare lesbrieven zijn goed voor een project van drie tot vier weken, maar iedere lesbrief is ook afzonderlijk in te zetten. De dans-apps van NDT zijn kosteloos beschikbaar voor alle basisscholen en primair onderwijs koepelorganisaties.

Nienke, theaterdocent 't Palet in Den Haag

Contact

Voor vragen of opmerkingen, neem contact op met de afdeling Talentontwikkeling & Educatie via +31 70 88 00 146 (tijdens kantooruren) of onderwijs@ndt.nl