NDT Experience

Gedurende het schooljaar 2024-2025 heten wij klas 1 tot en met klas 6 van harte welkom om deel te nemen aan NDT Experience: een programma met een workshop waarin het creatieproces centraal staat. Het programma begint in jullie eigen klaslokaal met materiaal dat zelfstandig te gebruiken is. Voor de workshop komen jullie naar ons theater Amare in Den Haag, waar je aan de slag gaat in de repetitieruimte met theatertechniek van NDT.

Direct inschrijven

Voorbereidende opdracht op school

Voorafgaand aan de workshop maak je kennis met NDT en de dansers door middel van een korte PowerPoint. Ook word je voorbereid op de workshop die je bij ons zult volgen.

De workshop in Amare

Tijdens de workshop kom je in aanraking met moderne dans en zie je fragmenten uit het repertoire van NDT. De focus van de workshop ligt op het proces dat de dansers met een choreograaf doorlopen bij de creatie van een nieuw stuk. Je zult dit proces ervaren door veel te bewegen en zelf te creëren. Daarnaast kruip je in de rol van lichtontwerper en kies je de beste belichting voor je eigen creatie. Op deze manier ontdek je al doende hoe een choreografie tot stand komt en de wereld van de theatertechniek . Voordat je het weet maak je samen met je klas een voorstelling.

Het doel van de workshop is om inzicht te geven in de verschillende lagen waaruit dans is opgebouwd. Er wordt tijdens de workshop gewerkt aan verschillende eindtermen:

  • Je kunt alleen of samen exploreren en improviseren vanuit (bewegings)opdrachten.
  • Je kunt de resultaten structureren tot een herhaalbare compositie met gebruik van dansante aspecten en vormgevingsmiddelen.
  • Je kunt alleen of samen met anderen een zelfgemaakte en/of bestaande dans presenteren.

De workshop sluit hiermee aan op de eindexamens van alle niveaus in het voortgezet onderwijs.

Afsluitende opdracht op school

Na afloop van de workshop verwerk je de activiteit door middel van een kaartspel. Met dit kaartspel word je gestimuleerd om terug te blikken op de workshop, te reflecteren op je persoonlijke bijdrage en ervaring en word je uitgedaagd om verder na te denken over dans als kunstvorm.

Breid jouw NDT Experience uit met onze extra’s. Bekijk de mogelijkheden via onderstaande button:

Extra’s NDT Experience

Praktische informatie

  • NDT organiseert NDT Experience voor leerlingen van klas 1 t/m 6.
  • NDT Experience bestaat uit een workshop van 2 uur. Het is mogelijk dit uit te breiden met extra’s.
  • In een workshop is plaats voor maximaal 30 leerlingen.
  • De kosten voor deelname zijn €300,- per workshop. Het is mogelijk dit te betalen met Cultuurkaart.

Inschrijven

Contact

Voor vragen of opmerkingen naar aanleiding van ons aanbod voor het voortgezet onderwijs, neem contact op met de afdeling Talentontwikkeling & Educatie via +31 70 88 00 146 of onderwijs@ndt.nl.