ABN AMRO

ABN AMRO en cultuur gaan al heel lang en goed samen. En sinds 1 september 2012 geldt dat ook voor ABN AMRO en NDT.  ABN AMRO wil investeren in de toekomst, maatschappelijk betrokken zijn. De bank heeft daarom voor de sponsoring- en foundation activiteiten een leidraad gekozen:  ‘Partner van de Toekomst’. ABN AMRO ondersteunt mensen en instellingen die iets willen bereiken, door een duwtje in de rug te geven bij het ontdekken van talent of bij het waarmaken van ambities, door mensen te stimuleren alles eruit te halen wat er in zit. Met sponsoring en ABN AMRO Foundation richt ABN AMRO zich op de domeinen sport, kunst & cultuur, educatie en ondernemerschap. Zo bouwt de bank mee aan de toekomst.

Voor de samenwerking tussen NDT en ABN AMRO betekent dit dat ze werken aan talentontwikkeling van jong aanstormend danstalent tijdens de NDT Summer Intensive. Zestig geselecteerde dansers van 14 jaar en ouder krijgen de kans om - gedurende twee weken -  kennis, inspiratie en passie te delen met NDT’s hoogwaardige artistieke team en topdansers. De deelnemers volgen een intensief programma gericht op de ontwikkeling tot een veelzijdige moderne danser. Ze krijgen techniek- en repertoire les en worden begeleid door een team van choreografen en docenten. Aan de basis staat het repertoire van huischoreografen León & Lightfoot in combinatie met creatie van nieuw werk onder leiding van opkomende en gevestigde dansmakers.
Daarnaast danst NDT bij andere culturele partners van ABN AMRO. Zo verzorgden ze samen de opening van het Mauritshuis, danste het NDT in de tuinen van het Kroller Muller Museum en op de binnenplaats van de Hermitage.