NDT Apps – Parade en Dreamplay

Vraag kosteloos onze digibord-apps aan!

Met de apps van Nederlands Dans Theater (NDT) leren kinderen spelenderwijs over moderne dans. Een selectie prachtige videofragmenten van dansstukken van de choreografen Crystal Pite en Johan Inger vormt de basis.

Er zijn inmiddels twee apps beschikbaar: Parade, geschikt voor leerlingen van groep 3 en 4, en Dreamplay voor leerlingen van groep 5 en 6. De apps zijn ontwikkeld voor leerkrachten van de basisschool en zijn kosteloos aan te vragen voor alle basisscholen en primair onderwijs koepelorganisaties.

De leerdoelen van het lesmateriaal in de apps sluiten aan bij kerndoel 54 (TULE) en bij het nieuwe leerplankader kunstzinnige oriëntatie primair onderwijs (SLO).

 

Op maandag 31 januari 2022 lanceert Nederlands Dans Theater (NDT) een nieuwe app  geschikt voor leerlingen van groep 7 en 8: The Statement. 

Parade

Parade
Groep 3 en 4

NDT ontwikkelde, in samenwerking met Uitgeverij Follow a Muse, de dans-app Parade speciaal voor leerlingen van groep 3 en 4. Bespreek samen wat er te zien is in de prachtige fragmenten van het dansstuk Parade van Crystal Pite, dans mee met de aanstekelijke energizers en word geïnspireerd om zelf bewegingen te maken met de interactieve dansanimaties.

Meer informatie.

 

Dreamplay

Dreamplay
Groep 5 en 6

Met de Dreamplay-app van Nederlands Dans Theater (NDT) leren kinderen in groep 5 en 6 van de basisschool spelenderwijs over moderne dans. Een selectie prachtige videofragmenten van het dansstuk Dreamplay van choreograaf Johan Inger vormt de basis.
Bespreek samen wat er te zien is, ga met elkaar in debat over de thema’s ‘dromen’ en ‘vriendschap’ en word geïnspireerd om zelf je eigen virtuele droomwereld samen te stellen met de interactieve animaties.

Meer informatie.