M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting

M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting

De M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting biedt financiële steun aan stichtingen en verenigingen die projecten tot stand willen brengen in het algemeen belang van mens en/of dier in Nederland.

M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting en NDT

De stichting ondersteunt al een aantal jaren de Schoolvoorstellingen NDT 2 danst en Spot on! Dit project is een onderdeel van het totaal aanbod van educatie activiteiten voor het primair onderwijs. Het betreft een multidisciplinair project waarbij leerlingen uit de groepen 6 tot en met 8 van basisscholen uit Den Haag en de regio Haaglanden op een unieke manier een dansvoorstelling ervaren. De kinderen leren tijdens allerlei activiteiten wat er allemaal bij komt kijken om een voorstelling te creëren.
Ook draagt de stichting bij aan het totaal pakket activiteiten Ontdek NDT met je klasgenoten dat NDT heeft ontwikkeld voor het primair onderwijs. Onder deze noemer bouwt NDT haar cultuur-educatieve activiteiten op in een doorlopende lijn: van kinderen vanaf vijf jaar tot jong volwassenen. De activiteiten sluiten naadloos aan bij de leerdoelen en de ontwikkelingsfases van de kinderen.