NDT werkt mee aan project Instinctive Neigborhood

30 juni 2021

Twee dansers van NDT 1, Madoka Kariya en Paxton Ricketts, waren onderdeel van het project Instinctive Neighborhood compact, een bijzonder samenwerkingsproject met Laaktheater en Corpo Maquina onder leiding van choreograaf Guilherme Miotto.

De groep bestond naast Madoka en Paxton uit niet-dansers, medewerkers van Laaktheater en bewoners uit de wijk Laakkwartier. Samen hebben zij een sociaal en creatief dansonderzoek gedaan, waarin diepe verbinding door fysieke zeggingskracht ontstond tussen de deelnemers. Als afsluiting van het project hebben zij in intieme setting het resultaat van hun gezamenlijke zoektocht en sociaal -fysieke connectie gepresenteerd voor eigen publiek.

Sociaal artistiek dansproject
In het project maakt choreograaf Guilherme Miotto een voorstelling waarin de persoonlijke kenmerken en impulsen van de performers centraal staan. Met de overtuiging dat iedereen een even persoonlijk en egoloos verhaal te vertellen heeft, maakt hij samen met de buurtbewoners een verrassend en controversieel stuk.

In de buurt
Instinctive Neighborhood is een project dat in elke buurt in elke stad of in elk dorp ter wereld kan plaatsvinden. Uit de buurt wordt een diverse groep mensen van verschillende leeftijden samengebracht, met een minimum leeftijd van 18 jaar.

Samen met choreograaf Guilherme Miotto is deze groep uit het Laakkwartier gaan bewegen en is iedereen uitgenodigd om zo dicht mogelijk bij zijn of haar eigen innerlijk te komen. Op deze manier de krijgen deelnemers niet alleen een beter beeld van zichzelf, maar ook van elkaar, en over wat het betekent om vandaag samen mens te zijn.