Boston Gallacher genomineerd voor Piket Kunstprijs

14 juli 2020

Voor de tweede keer genomineerd

NDT 1 danser Boston Gallacher is genomineerd voor een Piket Kunstprijs in de categorie Dans! In november worden de drie winnaars per discipline bekendgemaakt. Zij ontvangen een geldbedrag van 8.000 euro en een award, die dit jaar wordt gemaakt door oud-genomineerde Suzie van Staaveren.

Boston over de nominatie:

“Zoals je weet is dit de tweede keer dat ik word genomineerd. Het was net zo’n verrassing als de eerste keer. Het is hartverwarmend dat Stacz en Isabelle mijn ontwikkeling als danser hebben gevolgd in de vier jaar dat ik in Nederland werk. Ik ben blij dat ik mijn stem als kunstenaar steeds meer ontdek en dat het beeld dat ik van mezelf heb niet alleen voor mij maar ook voor hen steeds duidelijker wordt. Heel veel dank daarvoor.”

Lees meer

in: 'APERTURE' van Edward Clug. Foto: Rahi Rezvani.

It was so incredibly strong to see them not only perform the work of someone else but to make us totally part of that world and their fantasy. I was totally submerged in their universe.

Isabelle Chaffaud, jury
Over de Piket Kunstprijzen

De Piket Kunstprijzen worden sinds 2014 uitgereikt aan jonge professionele kunstenaar die een binding hebben met Den Haag, omdat zij daar tot ontplooiing zijn gekomen of omdat zij met hun werk een stimulerende bijdrage leveren aan het Haagse culturele klimaat. Naamgever Frederik Hendrik Piket (1927-2011), advocaat en lid van de Eerste Kamer voor de CHU (later CDA), was een groot liefhebber van kunst en cultuur. Na zijn overlijden ontstond een stichting die jaarlijks drie veelbelovende kunstenaars onder de 30 jaar wil stimuleren met een prijs.