Bijzondere extra projecten voor NDT-dansers

12 februari 2021

Choreografen werken aan alternatieve projecten

Dit seizoen is alleszins buitengewoon als gevolg van de ontwikkelingen rond COVID-19. Als dansgezelschap dat zowel nationaal als internationaal toert, zijn wij erg blij dat we de kans hebben om onze danskunst via onze livestreams naar een wereldwijd publiek te brengen. Tot nu toe moesten veel van onze voorstellingen in Nederlandse en internationale theaters helaas worden afgelast vanwege coronamaatregelen.

We hebben besloten om het allerbeste te maken van de extra tijd die beschikbaar gekomen is, door van de gelegenheid gebruik te maken om onderzoek te doen en nieuwe ideeën op te bouwen die onze missie als danshuis ondersteunen en die investeren in de ontwikkeling, creativiteit en inspiratie van onze NDT-dansers, als ook in onze wens om op unieke manieren het publiek te bereiken. Als reactie op de afgelaste voorstellingen van zowel NDT 1 als NDT 2, hebben we choreografen uitgenodigd om met onze dansers te werken aan alternatieve projecten buiten onze reguliere programmering om.

Tom Weinberger maakt momenteel samen met de NDT 2-dansers een nieuw werk, speciaal gemaakt voor op locaties buiten de traditionele theateropstelling. Eerder dit seizoen werkte choreograaf Michael Schumacher nauw samen met NDT 1 aan een site-specific werk dat volledig ontstaat uit improvisatie en instant creëren. Beide projecten bieden ons als gezelschap nieuwe perspectieven en creatieve ontdekkingen.

Bij NDT onderzoeken we locaties en mogelijke data om u deze nieuwe projecten te brengen. Houd onze website in de gaten waar meer informatie volgt.

In de studio met Tom Weinberger. Foto: Jesse Callaert