NDTV: complete balletten, interviews en meer!

Twee exclusieve filmpremières van Sol León en Paul Lightfoot

Ter feestelijke afsluiting van het door de coronamatregelen gehavende 60-jarige jubileumseizoen van NDT en ter markering van het artistieke afscheid van huischoreografen Paul Lightfoot en Sol León, creëerden zij de afgelopen weken, samen met de dansers van NDT 1 en NDT 2, twee uitzonderlijke wereldpremières, exclusief vastgelegd op film. Beide projecten zijn gechoreografeerd met inachtneming van de bepalingen en het protocol rondom sociale afstand.

Digitale première: woensdag 15 juli om 20:00.

Waar: op deze pagina NDTV en het YouTube-kanaal van NDT.

Gratis te zien tot: 10 augustus.

Standby – Paul Lightfoot

Het eerste werk heet Standby,  de cue die gebruikt wordt om aan de artiesten die klaar staan op het podium aan te geven, dat een voorstelling op het punt staat te beginnen. Het is opgedragen aan het hele gezelschap: alle 42 dansers die in dit veelbewogen seizoen 2019-2020 op het NDT-podium stonden.
Standby, een groot fysiek werk geïnspireerd op en gedicteerd door de regels van sociale afstand, gebruikt de muziek van de Deense componist Knudgåre Riisager, die deze iconische muziek schreef en reflecteerde op alle delen van een klassieke balletles. Standby geeft een grillige kijk op hoe NDT klassieke techniek gebruikt in de eigen, unieke huisstijl.

Lees meer over de inhoud van de films

She Remembers – Sol León

In de tweede film creëert Sol León een intieme en poëtische wereld genaamd She Remembers. De cast bestaat uit o.a. vijf uitzonderlijke artiesten die hun carrière bij NDT zullen beëindigen en aan het einde van dit seizoen vertrekken uit het gezelschap. Een werk geïnspireerd door een oceaan van herinneringen en de schoonheid van transformatie met muziek van Georg Friedrich Händel en Max Richter.

Digitaal gastenboek

Sol León en Paul Lightfoot nemen dit seizoen afscheid als huischoreografen van NDT, en respectievelijk als artistiek adviseur en artistiek directeur van het gezelschap. Wilt u een bericht achterlaten voor het choreografenduo in het digitale gastenboek? Dat kan!

Deel hier uw herinnering

Maak het mee!

Met elkaar in contact blijven is nu waardevoller dan ooit. Ook in deze – hopelijk tijdelijk – veranderende wereld kunt u NDT op verschillende manieren mee maken: op sociale media en via NDTV. De reacties die mensen op al onze online activiteiten geven zijn hartverwarmend en geven ons vertrouwen in de toekomst.

Misschien wilt u ook iets doen voor NDT? Heel graag! U kunt ons steunen op een manier die bij u past; bijvoorbeeld door Vriend te worden (vanaf €60 per jaar) of met een eenmalige donatie. Zo helpen we elkaar, op weg naar betere tijden.

Word Vriend   Geef eenmalig aan NDT

Beluister de muziek

GARDEN (24 apr-1 mei) - niet meer online beschikbaar
Midnight Raga (17-24 april) - niet meer online beschikbaar
The Statement (10-17 apr) - niet meer online beschikbaar
Short Cut (3-10 apr) - niet meer online beschikbaar
Stop- Motion (27 mrt - 3 apr) - niet meer online beschikbaar
mutual comfort (20 - 27 mrt) - niet meer online beschikbaar