NDTV: complete balletten, interviews en meer!

Het zijn voor iedereen ingewikkelde tijden. Voorstellingen en educatieve activiteiten worden afgelast, maar we zijn achter de schermen druk bezig met (digitale) alternatieven om u onze kunst te blijven aanbieden. Zoals NDTV, waarop onder andere NDT-balletten te zien zijn , geproduceerd in samenwerking met Mezzo TV en La Belle Télé en boeiende interviews met aan NDT verbonden choreografen. Iedere week lanceren we een nieuwe video.

Bekijk hieronder wat er speelt, geniet, en blijf gezond!

Vanaf vrijdag 22 mei: Interview met Franck Chartier

Zelden krijgt het publiek een intiem kijkje in de werk- en denkwijze van grote choreografen. Wat gebeurt er in een studio? Hoe maken ze bepaalde keuzes? Wat is het artistieke proces tussen choreograaf en danser, en tussen danser en muziek? Het programma Podium Dans is toegewijd aan het achterhalen van deze ogenschijnlijke geheimzinnigheden. In een nieuwe serie op NDTV tonen we een reeks interviews met de bekendste makers van Nederlands Dans Theater (NDT) die in de afgelopen jaren werd gemaakt door Manon Lichtveld en Bas Westerhof voor NPO Cultura. Niet eerder kreeg het publiek toegang tot de artistieke breinen achter de meest memorabele creaties van het gezelschap.

Franck Chartier is een cultfiguur geworden in de wereld van de moderne dans: een onafhankelijke denker en maker die veel onverwachte samenwerkingen aangaat in zijn werk. Enkele van NDT’s meest theatrale werken werden door Chartier gemaakt, waaronder The lost room (2015) en The hidden floor (2017).

In dit interview voor Podium Dans weidt Chartier diep uit over zijn werkwijze en gedachtegang en zien we deze bijzondere maker aan het werk met zijn eigen gezelschap Peeping Tom en met de dansers van NDT. Het interview begint met repetitiescènes voor de reprise van zijn werk Vader dat hij oorspronkelijk creerde in 2014. Hier zien we hoe hij zijn bejaarde cast vraagt te lopen, waar ze moeten zitten, zonder deze bewegingen ooit van hun natuurlijk gedrag te ontzien. We hopen dat u geniet!

Maak het mee!

Met elkaar in contact blijven is nu waardevoller dan ooit. Ook in deze – hopelijk tijdelijk – veranderende wereld kunt u NDT op verschillende manieren mee maken: op sociale media en via NDTV. De reacties die mensen op al onze online activiteiten geven zijn hartverwarmend en geven ons vertrouwen in de toekomst.

Misschien wilt u ook iets doen voor NDT? Heel graag! U kunt ons steunen op een manier die bij u past; bijvoorbeeld door Vriend te worden (vanaf €60 per jaar) of met een eenmalige donatie. Zo helpen we elkaar, op weg naar betere tijden.

Word Vriend Geef eenmalig aan NDT

GARDEN (24 apr-1 mei) - niet meer online beschikbaar
Midnight Raga (17-24 april) - niet meer online beschikbaar
The Statement (10-17 apr) - niet meer online beschikbaar
Short Cut (3-10 apr) - niet meer online beschikbaar
Stop- Motion (27 mrt - 3 apr) - niet meer online beschikbaar
mutual comfort (20 - 27 mrt) - niet meer online beschikbaar