Jouw najaar met NDT Dansseizoen geopend

Jouw najaar vol inspiratie en dans? De dansers van NDT 1 en NDT 2 presenteren twee grensverleggende programma’s van topchoreografen. Het ideale uitje in de herfstvakantie. Zien we jou  binnenkort in het theater?

Een visueel vlammend drieluik van meesterchoreograaf Jiří Kylián of een drieluik vol expressie, cactussen én een wereldpremière. Lees hier onder meer en check wanneer NDT bij jou in de buurt te zien is.

Celebrating an evening with Jiří Kylián! | NDT 1

Foto: Joris-Jan Bos

TE ZIEN T/M 3 DECEMBER

Een drieluik van Ji­ří Kyliáns werken! De dansers van NDT 1 balanceren tussen de ondraaglijke lichtheid en zwaarte van het bestaan in Tar and Feathers (2006). Ze nemen je mee naar de grens tussen realiteit en waanzin in Gods and Dogs (2008). En het ook het alom bejubelde én iconische Bella Figura (1995) is een must-see, al zeggen we het zelf.

★ ★ ★ ★ ★
“Een ode aan meesterchoreograaf Kylián die grenst aan perfectie” – Trouw

 

BOEK NU BIJ JOU IN DE BUURT

Amsterdam  Den Haag
Heerlen  Rotterdam
Tilburg  Utrecht

Now here, Now always | NDT 2

TE ZIEN VAN 27 OKTOBER T/M 20 DECEMBER 

Een triple bill waarin Marco Goecke je meeneemt in zijn meest persoonlijke werk tot nu toe over de grootsheid van rouwen. Eindelijk live te zien in de theaters! Met Cacti reflecteert Alexander Ekman op dans als high brow kunstvorm, met als hoogste doel: het bemachtigen van een cactus. En Andrew Skeels debuteert bij NDT met een wereldpremière. Dit programma wordt live begeleid door Het Balletorkest.

★ ★ ★ ★ ★
“Op ontwapenende wijze schopt Ekman in deze choreografie tegen een aantal heilige huisjes van de eigentijdse dans.” – Theaterkrant over Cacti in 2017 door NDT

 

Meer NDT?

Benieuwd naar NDT in 2023? Klik hieronder voor een sneak peek in de aankomende voorstellingen.

NDT in seizoen 2022-2023