De missie, visie en het profiel van NDT

Dans is in de kern een democratische daad. Het herbergt een onuitgesproken intelligentie over zelfexpressie en gemeenschap. We hoeven niet allemaal dezelfde taal te spreken, maar we kunnen dezelfde ruimte delen en binnen enkele minuten een gemeenschappelijke basis vinden, hoe divers we ook zijn. Dat vind ik een mooie metafoor voor de samenleving.

Emily Molnar
artistiek directeur NDT

Missie

Het doel van NDT is om unieke ervaringen en perspectieven via dans te bieden en zo een dialoog aan te gaan en diversiteit te bevorderen. NDT is een toonaangevend hedendaags dansgezelschap dat zich profileert door creatie, onderzoek en talentontwikkeling. In het streven naar innovatie werkt NDT samen met internationale choreografen en kunstenaars, en verbindt de organisatie zich met publiek en communities in Den Haag, Nederland en over de hele wereld.

Visie

De kern van NDT is dat de organisatie grote waarde hecht aan samenwerking, nieuwsgierigheid, innovatie en community. Net als alle andere kunst creëert dans ruimte voor dialoog die een inclusieve samenleving kan inspireren en bevorderen. Wij geloven dat ieder mens het verdient om het plezier van kunst te ervaren en dat we vandaag de dag meer dan ooit allerlei uitingsvormen nodig hebben om ons te helpen de wereld te onderzoeken en te begrijpen.

Kernwaarden

  • Wij zijn nieuwsgierig.
  • Wij zoeken verbinding.
  • Wij werken samen.
  • Wij innoveren.
  • Waarom en hoe zijn net zo belangrijk als wat.

Profiel

NDT is een internationaal erkend gezelschap van virtuoze danskunstenaars, dat zich toelegt op creatie, onderzoek en talentontwikkeling. Elk seizoen werkt NDT samen met opkomende en gerenommeerde choreografen en kunstenaars uit de hele wereld in zijn inzet om een huis van creatie te zijn voor verschillende stemmen, ideeën en benaderingen in de dans. NDT bestaat uit NDT 1 en NDT 2 en is gevestigd in Den Haag. Het presenteert wereldwijd voorstellingen in onder meer Europa, Amerika, Azië en Australië voor ongeveer 150.000 bezoekers per jaar, en verbindt zich aan een groot aantal doelgroepen en gemeenschappen, in Nederland en over de hele wereld. Door middel van voorstellingen in het theater, online voorstellingen en activiteiten op het gebied van educatie en talentontwikkeling bereiken we een groot en internationaal publiek.