De missie, visie en het profiel van NDT

Dans is een universeel communicatiemiddel dat verbindt en inspireert, dat culturen en generaties overstijgt en ruimte creëert om te bouwen aan een sterkere gemeenschap.

Emily Molnar artistiek directeur NDT

Missie

NDT heeft de ambitie mensen te verbinden en te inspireren. Om met danskunst het leven van mensen te verrijken en ze te helpen zich open te stellen voor nieuwe ervaringen, ideeën en perspectieven. NDT werkt op alle mogelijke manieren samen en creëert, ontwikkelt en vertoont de meest relevante en vernieuwende moderne dans van de hoogste kwaliteit, voor een zo groot en divers mogelijk publiek; in Den Haag, in de rest van Nederland en over de hele wereld.

Visie

Kunst is zuurstof voor de geest. Ieder mens heeft behoefte aan het genot en plezier dat verschillende vormen van kunst laten ervaren. NDT gelooft dat kunst mensen helpt elkaar beter te begrijpen. Kunst opent de geest en het hart voor het onbekende en leidt tot meer creativiteit bij het vinden van nieuwe mogelijkheden en oplossingen. Kunst biedt een breder perspectief op de wereld. Daarom gelooft NDT dat kunst onze levens kan verrijken.
NDT is een rolmodel in de wereld van moderne dans door het promoten van diversiteit en inclusie en in alles dat het gezelschap doet. NDT geeft ruimte aan veel verschillende artistieke stemmen en kunstenaars.

Kernwaarden

  • NDT is open minded en nieuwsgierig.
  • We werken graag samen; binnen het gezelschap (de organisatie), maar ook daar buiten.
  • We behandelen elkaar met respect.
  • We zijn creatief en authentiek.
  • We communiceren helder en transparant.

Werkwijze

We zijn creatief, gedreven, en streven naar de hoogste kwaliteit in alles wat we doen. Daarbij is outreach een belangrijk speerpunt. Dat doen we integer en altijd in samenwerking.

Profiel

Bovenal is NDT een internationaal vooraanstaand, kunst-creërend huis, met een signatuur gebaseerd op kwaliteit en vernieuwing. NDT streeft naar diversiteit en innovatie. Met twee dansgezelschappen, NDT 1 en NDT 2, faciliteert en presenteert NDT de creatie en ontwikkeling van moderne danskunst, in Den Haag, in de rest van Nederland en over de hele wereld. Twee verschillende, professionele gezelschappen; NDT 2 voor getalenteerde, jonge professionals en NDT 1 voor dansers in de top van hun carrière.