Kijk & Luister | Close up #5

Kijk & luister tips

Voor je oor- en oogballen

Dansers, makers en choreografen verbonden aan NDT kom je overal tegen. Van de catwalk in Parijs tot aan het witte doek, wij tippen waar je “ons” had kunnen spotten de afgelopen tijd.

Foto rechts: screenshot uit The Dior Spring-Summer Collection Show

NDT op de catwalk

BIJ DIOR

Voor de lente-zomer-collectie van Dior, liet Maria Grazia Chiuri zich inspireren door Catherine de’ Medici. De stukken vol corsetten, kant en geborduurde bloemen werden in september ’22 in stijl gepresenteerd. Het decor (een kartonnen tot in detail uitgewerkt kasteel) vormde niet alleen de achtergrond voor de collectie, maar ook voor een choreografie door choreografen-duo (en oud-NDT 1-dansers) Imre van Opstal en Marne van Opstal. Ook NDT 1-danser Madoka Kariya, oud-NDT 1 dansers Chloé Albaret en oud-NDT 2-danser Toon Lobach zie je dansend terug in deze renaissance fashion show.

BIJ ISSEY MIYAKE

De beweging in de delicate stoffen in zachte kleuren staat centraal in de lente-zomer-collectie van Issey Miyake. De modeshow mondt uit in een dansperformance waarin je NDT 1-danser Boston Gallacher ziet schitteren!

BIJ BEAUTIFUL PEOPLE

NDT 1-danser Madoka Kariya was niet alleen in de Dior presentatie te zien, maar ook in de lente-zomer-show van beautiful people.

Dans op het witte doek

ENCORE (2022) OP PATHÉ THUIS

Regisseur Cédric Klapisch duikt voor zijn nieuwe film in de wereld van dans. Hij werkt hiervoor samen met NDT gastchoreograaf Hofesh Shechter en zijn gezelschap.

Élise, een 26-jarige balletdanseres loopt tijdens een voorstelling een blessure op en krijgt te horen dat ze waarschijnlijk nooit meer zal kunnen dansen. Ze zal haar leven een andere wending moeten geven. Haar nieuwe werk voert haar naar Bretagne, waar ze een gezelschap voor moderne dans ontmoet. Haar oude passie voor dans ontvlamt.

BEKIJK DE HELE FILM

Nagenieten of inkomen

Luister de muziek uit de NDT-stukken nu op Spotify

MUZIEK UIT CELEBRATING AN EVENING WITH JIŘÍ KYLIÁN

Beluister de muziek gebruikt in dit ballet van NDT 1.

MUZIEK UIT NOW HERE, NOW ALWAYS

Beluister de muziek gebruikt in The Big Crying door Marco Goecke op Spotify.

laden...