Bekijk de foto's

I wonder where the dreams I don’t remember go

NDT 1
Yoann Bourgeois I wonder where the dreams I don’t remember go

Na het succes van Yoann Bourgeois’ eerste samenwerking met het gezelschap, Little song voor NDT 2 in 2019, presenteert NDT met veel genoegen zijn nieuwste en eerste NDT 1-werk I wonder where the dreams I don’t remember go. Dit werk ging op 3 december 2020 in première in het eigen huis van NDT, het Lucent Danstheater in Den Haag.

 

In deze voorstelling

I wonder where the dreams I don’t remember go – Yoann Bourgeois

Yoann Bourgeois (Frankrijk) is choreograaf, danser en acrobaat. In 2010 richtte hij zijn Compagnie Yoann Bourgeois op. In zijn werken komt Bourgeois’ fascinatie voor zwaartekracht sterk naar voren, vaak door middel van installaties die de fysieke krachten van de mens tarten. Bourgeois werd in 2016 codirecteur van het CCN2 – Centre chorégraphique national de Grenoble. In seizoen 2019-2020 creëerde Bourgeois voor het eerst werk voor NDT 2, Little song.

Het werk van Bourgeois is een mengeling van disciplines waarin choreografie, dans, en acrobatiek met elkaar worden verbonden. Zijn bewegingen, dynamisch als ze zijn, onderzoeken de grenzen van de fysieke krachten van de dansers, en worden gecompenseerd door een niet te onderscheiden precisie en uitvoering. I wonder where the dreams I don’t remember go is zijn eerste samenwerking met de dansers van NDT 1.

Ontmoet de NDT 1-dansers

Bekijk de foto’s

In het programmaboek (hieronder) vindt u een voorwoord van artistiek directeur Emily Molnar, een tekst van choreograaf Yoann Bourgeois over zijn I wonder where the dreams I don’t remember go, de credits van het ballet en een overzicht van alle NDT 1-dansers.

 

laden...