Noé Soulier

Noé Soulier

Foto: Willfried Thiery

Het werk van Noé Soulier verkent choreografie en dans in verschillende settings. De reeks choreografische stukken waaronder Faits et gestes, The Waves, Second Quartet voor het gezelschap L.A. Dance Project of First Memory, probeert het fysieke geheugen van de toeschouwers te activeren met bewegingen die gericht zijn op objecten of gebeurtenissen die afwezig zijn, en zo meer suggereren dan ze tonen. In conceptuele projecten zoals het boek Actions, Movements and Gestures of de performance Movement on Movement analyseert en beschrijft hij verschillende manieren om bewegingen op te vatten die meerdere manieren bieden om het lichaam te ervaren. De gechoreografeerde tentoonstelling Performing Art, gecreëerd in het Centre Pompidou, keert de gebruikelijke positie van dans in het museum om door de installatie van een selectie van werken uit de collectie op het podium te choreograferen door professionele kunstbehandelaars.

Noé Soulier, geboren in Parijs in 1987, studeerde aan het Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris, de National Ballet School of Canada en PARTS in Brussel. Hij behaalde een master in filosofie aan de Sorbonne Universiteit (Parijs IV) en nam deel aan het residentieprogramma van Palais de Tokyo: Le Pavillon. In 2010 won hij de eerste prijs van de wedstrijd Danse Élargie, georganiseerd door Le Théâtre de la Ville in Parijs en Le Musée de la danse.
In juli 2020 werd hij directeur van het Centre national de danse contemporaine in Angers, een unieke instelling die binnen een theater een creatiecentrum, een hedendaagse dansschool en de programmering van een dansseizoen combineert.