Eliana Stragapede & Borna Babić

Eliana Stragapede & Borna Babić

Choreografenduo

Eliana Stragapede

Eliana Stragapede (Italië, 1996) is een freelance performer, choreograaf en docent, gevestigd in Brussel. Ze studeerde af aan Codarts Rotterdam en ging daarna aan de slag bij Marina Mascarell en Club Guy & Roni. In 2018 sloot ze zich aan bij het Tanzmainz Ensemble van Staatstheater Mainz. In 2022 won het samen met choreografisch partner Borna Babić gemaakte AMAE ­de eerste prijs in de Copenhagen International Choreography Competition. Het stuk won daarna nog meerdere prijzen.

Sinds 2020 maakt Stragapede deel uit van het Belgische theatergezelschap Peeping Tom en daarnaast werkt ze nog steeds voor Club Guy & Roni. Naast haar werk als performer en choreograaf is ze ook een gepassioneerd docent en geeft ze verschillende workshops over de hele wereld.

Borna Babić

Borna Babić (Kroatië, 1994), gevestigd in Brussel, is een freelance performer, choreograaf en docent. Na zijn afstuderen aan Codarts Rotterdam in 2018 werkte hij als professioneel danser voor Marina Mascarell en Club Guy & Roni. Hij choreografeerde zijn eerste avondvullende werk in 2021. Het jaar erop won AMAE, dat hij samen met choreografisch partner Eliana Stragapede maakte, de eerste prijs tijdens de Copenhagen International Choreography Competition en won vervolgens nog meerdere prijzen.

Vandaag de dag maakt hij deel uit van het Ultima Vez / Wim Vandekeybus gezelschap en werkt hij met Olivier de Sagazan. Als gepassioneerd docent organiseert Babić workshops door heel Europa in hedendaagse dans, Countertechnique, partnering en improvisatie en het repertoire van Ultima Vez.

Voor het seizoen 2024-2025 van NDT maken Stragapede en Babić deel uit van het Up & Coming Lab programma. Samen maken ze een kort werk dat gestoeld is op fysiek theater en de tegenstelling tussen onze verwachtingen en onvoorziene uitkomsten onderzoekt.

Een belangrijk element in ons werk is het onderzoek naar verschillende fysieke kwaliteiten, texturen die ons lichaam in staat stellen om met een keur aan verschillende kleuren en intensiteiten te spreken.

Eliana Stragapede & Borna Babić