Christos Papadopoulos

Christos Papadopoulos

Choreograaf

Christos Papadopoulos (Griekenland, 1982) studeerde dans en choreografie aan de School for New Dance Development (SNDO) in Amsterdam, theater aan de Nationale Toneelschool van Griekenland en politicologie in Athene. Hij heeft choreografieën gemaakt voor talloze regisseurs in Griekenland en geeft sinds 2003 les in beweging en improvisatie aan de Toneelschool van het Conservatorium van Athene.

OPUS en ELVEDON, de eerste werken van de choreograaf, werden goed ontvangen en respectievelijk in 2016 en 2018 geselecteerd door Aerowaves. Papadopoulos heeft sindsdien werken gemaakt voor onder andere Dance On en Lyon Opera Ballet. Hij werkt momenteel aan een solocreatie voor Georgios Kotsifakis van LAC Lugano Arte e Cultura en aan een nieuw werk voor zijn gezelschap Onassis Stegi Athens, dat in mei 2025 in première gaat.

Voor het NDT 1-programma Architecture of the Invisible zal Papadopoulos een nieuw werk maken dat subtiele alledaagse connecties en de prachtige eenvoud van gedeelde momenten onderzoekt.

De natuur is van grote invloed op mijn artistieke werk, vooral door het observeren van de gesynchroniseerde bewegingen van zwermen vogels en scholen vissen. Hierdoor waardeer ik het belang van collectieve beweging, het stimuleren van sociaal bewustzijn en het creëren van een samenhangende, dynamische aanwezigheid in een ruimte.

Christos Papadopoulos