Botis Seva

Botis Seva

Choreograaf

De met een Olivier bekroonde danskunstenaar, choreograaf en regisseur Botis Seva (Verenigd Koninkrijk) maakte kennis met dans toen hij 15 jaar oud was. Hij trad korte tijd als danser op met Avant Garde Dance voordat hij op zijn zeventiende aan een carrière als choreograaf begon. Hij koos ervoor om dit buiten de gebaande paden te doen. Hij richtte zijn eigen gezelschap op, Far From the Norm, maakte onder meer werken voor Scottish Dance Theatre en Sadler’s Wells en won verschillende prijzen.

Seva werkt binnen het domein van hiphop, fysiek theater en hedendaagse dans en vindt zijn benadering van dans en creativiteit steeds opnieuw uit – zowel live als in digitale voorstellingen. Hij streeft ernaar om een bijdrage te leveren aan de maatschappij en zijn autobiografische ervaringen te gebruiken om zijn verhalen kracht bij te zetten.

Voor NDT 2 maakt Seva een beeldend nieuw werk dat draait om de onbewuste geest, te zien in het NDT 2-programma Falling into Shadow.

Hiphop is een kunstvorm waar ik mee ben opgegroeid, maar tijdens mijn ontwikkeling in de dans ben ik ook hedendaagse dans tegengekomen. Dit heeft me ook in staat gesteld om een nieuwe manier van werken te vinden – mijn aanpak is altijd gericht op het vinden van de diepere ziel van het werk en de thema’s die we onderzoeken. Ik wil dingen graag laten groeien en trouw blijven aan mijn werkelijke gevoelens.

Botis Seva