Ayman Harper

Ayman Harper

Ayman Harper is een stager, choreograaf en docent die zich inzet voor de uitvoerende en visuele kunstgemeenschap.
Als 25-jarige veteraan heeft hij in meer dan 20 landen opgetreden en lesgegeven aan gezelschappen en universiteiten in vijf continenten.
Als voormalig danser en choreograaf voor The Forsythe Company, Nederlands Dans Theater (NDT 2), en Hubbard Street Dance Chicago 2, heeft hij samengewerkt met en werk uitgevoerd van enkele van de meest invloedrijke kunstenaars uit zijn vakgebied.

In 2009 kreeg Harper een uitnodiging van Mikhail Baryshnikov om hem te begeleiden in een optreden voor het Baryshnikov Arts Center Gala.

Buiten de danswereld was zijn tapwerk te horen op het nummer You van het album The Marriage of True Minds van de elektronische muzikanten Matmos. Harper werkte samen met de New Yorkse muzikant Arto Lindsay en de Thaise beeldend kunstenaar Rirkrit Tiravanijaa aan een parade voor het Nuit Blanche Festival in Parijs, gevolgd door een installatie op de Saturn V raket voor het Johnson Space Center in Houston, Texas.
Harper is altijd gedreven geweest om zijn liefde voor pedagogie na te streven naast zijn carrière als performer en choreograaf. Hierdoor heeft hij een benadering van lesgeven ontwikkeld die geweldloze communicatie aanmoedigt en de verkenning van artistieke gevoeligheden bevordert, zowel in theorie als in de fysieke praktijk, terwijl hij de universaliteit en toegankelijkheid van beweging benadrukt voor iedereen die het wenst te ervaren.