Anat Oz

Anat Oz

Choreograaf

Foto: Rossello Shmaria

Danser en choreograaf Anat Oz (Israël, 1990) studeerde ballet en zette haar opleiding voort in het Maslool Dansprogramma voor professionele hedendaagse dansers. Ze heeft tijdens haar carrière voor gerenommeerde Israëlische dansgezelschappen opgetreden, zoals het Israel Ballet en Roy Assaf Dance. Oz maakte de overstap naar choreografie in 2019 en richtte het jaar erna dansgezelschap ANA op.

Haar choreografieën zijn lovend ontvangen en in de prijzen gevallen bij onder andere de 24e Internationale Solo Tanz Theater Stuttgart 2020, de 35e Hannover International Choreography Competition en RIDCC 2022. Oz deelt haar passie voor het lichaam in beweging ook door het geven van repertoire- en bewegingsworkshops. Ze is daarnaast gecertificeerd in holistische reflexologie.

Voor seizoen 2024-2025 van NDT maakt ze deel uit van het Up & Coming Lab programma. Haar werk verkent de functie van het menselijk oog, waarbij ze aandacht besteedt aan zowel de fysieke als symbolische betekenis ervan.

Mijn bewegingstaal bestaat uit meerdere lagen, waarbij ieder element tegelijkertijd meerdere doelen dient. Emoties komen tot uitdrukking in textuur, beelden roepen helderheid of dubbelzinnigheid op, de dynamiek van dansers weerspiegelt maatschappelijk gedrag en muzikale verbindingen bieden vertrouwde aanknopingspunten of alternatieve perspectieven.

Anat Oz