Danser in de Klas

Vandaag is een spannende dag, want er komt een danser op bezoek in de klas! We gaan zitten in een kring en de danser beweegt in ons midden. Kijk eens hoe lenig ze is en hoe goed ze op één been kan blijven staan…

Tijdens het project Danser in de Klas maken basisschoolleerlingen op een persoonlijke manier kennis met NDT. Een van de dansers van ons gezelschap komt op bezoek en voert in het klaslokaal een solo uit.

Om de leerlingen voor te bereiden wordt het bezoek van de danser voorafgegaan door een introductieles van de afdeling Talentontwikkeling & Educatie van NDT. Het project wordt afgesloten met een verdiepende dansworkshop voor de leerlingen op school. Tijdens deze workshop gaan de leerlingen aan de slag met verschillende elementen van moderne dans aan de hand van het bewegingsmateriaal waarmee ze via de danser hebben kennisgemaakt. De verdiepende workshop wordt gegeven door een docent van de afdeling Talentontwikkeling & Educatie.

Danser in de Klas theaterseizoen 2020/2021

NDT organiseert Danser in de Klas voor leerlingen uit groep 1 t/m 4. De specifieke inhoud van de activiteit wordt uiteraard aangepast op de leeftijd van de leerlingen. Deelnemen aan Danser in de Klas kost €90 per deelnemende klas; bij deelname geldt een minimum van twee klassen.

NDT Danser in de Klas bestaat uit drie onderdelen: een voorbereidende les, het bezoek van de danser en een afsluitende dansworkshop. Tijdens de voorbereidende les komt een docent van NDT in de klas vertellen over het bezoek van de danser. De voorbereidende les duurt 30 minuten en kan plaatsvinden op de hieronder genoemde data, onder schooltijd. De les wordt voorafgaand aan het bezoek van de danser ingepland.

In het seizoen 2020-2021 vinden er twee edities plaats van Danser in de Klas:

  • in de periode van 28 september t/m 16 oktober 2020
  • in de periode van 18 januari t/m 5 februari 2021
Aanmelden scholen Den Haag
  • Inmiddels zitten we VOL. Het inschrijven van Haagse scholen via de CultuurSchakel is niet meer mogelijk.
  • Om in te schrijven voor de wachtlijst, kan er contact met ons worden opgenomen via onderwijs@ndt.nl.
  • Reeds ingeschreven scholen horen op maandag 31 augustus 2020 van de contactpersoon bij NDT of jullie school geplaatst kan worden voor deelname.
Aanmelden scholen Regio Den Haag
  • Inmiddels zitten we VOL. Het inschrijven van scholen buiten Den Haag via deze webpagina is niet meer mogelijk.
  • Om in te schrijven voor de wachtlijst, kan er contact met ons worden opgenomen via onderwijs@ndt.nl.
  • Reeds ingeschreven scholen horen op maandag 31 augustus 2020 van de contactpersoon bij NDT of jullie school geplaatst kan worden voor deelname.

Onze leerkrachten van de kleuters zijn erg enthousiast over de kwaliteit van de danser in de klas en de workshops die gehouden zijn. De kinderen vonden het ook zeer bijzonder. Voor velen was de moderne dans echt nieuw om te zien en ervaren. Zelf ben ik vrienden van het NDT en kijk ik al een aantal jaren met veel plezier naar hun voorstellingen. Ook nu heb ik weer genoten.

Anneke Beckers coördinator cultuureducatie aan OBS De Margriet

Contact

Voor vragen of opmerkingen, neem contact op met de afdeling Talentontwikkeling & Educatie via +31 70 88 00 146 (tijdens kantooruren) of onderwijs@ndt.nl.