NDT Summer Intensive 2022

Van 25 juli t/m 6 augustus openden we de deuren van ons gloednieuwe gebouw, Amare, voor 60 jonge dansers die van over de hele wereld kwamen voor de NDT Summer Intensive 2022. Zij wisselden kennis, inspiratie en creativiteit uit met een fantastisch team van voormalige en huidige NDT-dansers, docenten en choreografen! Op deze pagina kunt u zien en lezen over wat de NDT Summer Intensive betekent voor dansers en vindt u foto’s van het project. Veel lees- en kijkplezier!

Foto: Sacha Grootjans

Hoe ziet een dag tijdens de NDT Summer Intensive er uit?

Ervaringen van de deelnemers

Deelnemer Matchima Flos. Foto: Sacha Grootjans
Deelnemer Ruth Lee (rechts) Foto: Sacha Grootjans
Deelnemer Eduardo Comello. Foto: Sacha Grootjans

MATCHIMA FLOS:

“De NDT Summer Intensive is voor mij de perfecte plek om me verder te ontwikkelen. Zowel als danser als persoon. Na mijn deelname aan het NDT Young Talent Project in 2020 keek ik altijd al uit om deel te nemen in de NDT Summer Intensive. Tijdens de twee intensieve weken deel je samen met 60 dansers van over de hele wereld de passie en het plezier in contemporary dance.

Er is iedere dag een speciale energie die ik in de studio voel van iedereen. Een krachtige energie om te leren en de nieuwsgierigheid om continue iets nieuws te ontdekken helpt ontzettend bij contact improvisatie, partnerwerk, verschillend repertoire en het proces voor de nieuwe creatie. Tijdens deze weken gaat het niet om het neerzetten van een perfect resultaat, maar juist om uit je comfortzone gaan, nieuwe keuzes te maken, risico’s te nemen en geïnspireerd te raken door je groep. Ervaringen opdoen die je verder kan door ontwikkelen na de NDT Summer Intensive.”

RUTH LEE:

“Ik kwam naar deze intensive met een primair doel voor ogen; het inzicht in mijn rol als danser te verdiepen, met de intentie om kwaliteiten te ontdekken die uniek zijn voor mij en die ik deze kunstvorm kan bieden. In de eerste week werd ik al ondergedompeld in een wereld van overvloedige creativiteit, met zoveel inspiratie en ruimte om te groeien. Het was fantastisch om kennis gedeeld te krijgen door de mensen van deze buitengewone faculteit, die nieuwe ideeën en sensaties introduceerden om te onderzoeken. Het was een absoluut geschenk om deze twee weken te beleven met zo’n diverse groep mensen van over de hele wereld die deze gemeenschappelijke passie voor dans delen. Ik heb onvergetelijke herinneringen gemaakt die ik zal koesteren en meenemen in mijn toekomstige inspanningen. Ik hoop dat ik nog veel meer “gloeilamp” momenten mag meemaken!”

EDUARDO COMELLO:

“Ik voel dat dit de plek is om nu te zijn! De plek waar je kunt zijn wie je wilt zijn zonder oordelen of vervelende feedback. Ik heb zoveel steun gekregen van iedereen tijdens deze intensive, ik zou niet dankbaarder kunnen zijn! Ik begrijp nu hoe belangrijk het concept van het proces is, hoe je van punt A naar punt B komt is alles wat telt, alles waar je je op moet richten! Want uiteindelijk zal er iets goeds uit komen. Zodra je dit soort processen doorvoelt en omarmt, maakt het je zowel een nieuwe artiest als een nieuw mens! Bedankt NDT Summer Intensive ’22, met liefde voor jullie allemaal!”

Wat betekent de NDT Summer Intensive voor dansers?

Foto: Sacha Grootjans

Instagram Take Over

In de eerste week nam NDT 1-danser Kele Roberson, die Group C repertoire uit The Big Crying van choreograaf Marco Goecke aanleerde, het Instagram-account van NDT over om te laten zien hoe een dag tijdens de Summer Intensive eruit ziet.

Bekijk de take over hier 

Kele in zijn eigen les. Foto: Sacha Grootjans

Ook Georgia Greene, een deelnemer uit Group C, nam onze volgers een dag mee tijdens de NDT Summer Intensive en beantwoordde vragen.

Bekijk de take over hier

Georgia in de les. Foto: Sacha Grootjans
Deelnemer Jackson Haywood. Foto: Sacha Grootjans

Fotografie door Sacha Grootjans

Deelnemer Matchima Flos. Foto: Sacha Grootjans

Tijdens de NDT Summer Intensive heeft fotograaf Sacha Grootjans prachtige foto’s gemaakt van alle deelnemers.

Heeft u interesse in de aankoop van een foto of bent u nieuwsgierig geworden naar het werk van Sacha Grootjans? Klik dan hier.