Nalaten aan NDT

Foto: Sacha Grootjans.

Dit is Caithlyn (11). Zij beleefde een magisch moment tijdens een dansworkshop. Nu is ze vastberaden om later danser te worden. En als ‘t over een week toch weer iets anders is, dan is Caithlyn in ieder geval liefhebber van NDT voor het leven. ​

Door NDT op te nemen in uw testament, steunt u het gezelschap en zorgt u er ook voor dat kinderen als Caithlyn met dans in contact blijven komen. Zo inspireert u een hele generatie. ​

Schenk NDT de toekomst. 

NDT is één van de initiatiefnemers van Nalaten aan Cultuur. Een samenwerking van culturele instellingen in Nederland met het doel om nalaten aan cultuur onder de aandacht te brengen.

Inspireer een generatie. Laat na aan cultuur.

Lees hier meer over hoe u kunt nalaten en vraag de brochure aan.​

Ik word helemaal blij bij de gedachte dat, wanneer dat meisje van toen er niet meer is, NDT nog steeds mensen bij de keel grijpt met verhalen die verteld moeten worden en raakt en inspireert met adembenemende voorstellingen.

Marise Voskens
Voorzitter Raad van Toezicht Universiteit van Amsterdam

Waarom nalaten aan Nederlands Dans Theater?

Foto: Rahi Rezvani

“Ik houd van Nederlands Dans Theater”, dat horen we vaak van mensen als u; ons publiek en onze donateurs. Mensen die langgeleden met de danskunst van NDT in aanraking zijn gekomen en met het gezelschap mee zijn opgegroeid. Mensen die pas net kennis hebben gemaakt en hun enthousiasme niet onder stoelen of banken steken. Dankzij de genegenheid van al die mensen heeft NDT kunnen uitgroeien tot het gezelschap dat het vandaag is.

NDT heeft een sterke focus op creatieve innovatie, uitwisseling en samenwerking, waarmee het gezelschap haar ambitie om mensen binnen en buiten de danswereld te verbinden en te inspireren kracht bij zet. NDT gelooft dat kunst mensen helpt elkaar beter te begrijpen en opent de geest en het hart voor het onbekende.

NDT investeert daarom voortdurend in de ontwikkeling van nieuw avontuurlijk werk en het talent van dansers en opkomende dansmakers. En stimuleert het de creativiteit van kinderen en jongeren met speciale programma’s, waardoor zij de kans krijgen om nieuwe vaardigheden te ontdekken en de danskunst van NDT te ervaren. Met een gift in de vorm van een nalatenschap steunt u de prachtige dansers en de creatieve denkers in de moderne danswereld.

Hoe werkt het?

Heeft NDT uw warme belangstelling en wilt u iets bijzonders nalaten waarmee u investeert in de toekomst van moderne dans en de ambitie van het gezelschap? Daarmee helpt u het gezelschap om een volgende generatie artiesten te ontwikkelen en om nieuwe initiatieven te starten waarmee we mensen verbinden en inspireren. U kunt daarbij zelf bepalen welk specifiek doel u wilt steunen. Een bijzonder geschenk dat het voor NDT mogelijk maakt om te bouwen aan een sterke dansgemeenschap, om met vertrouwen plannen voor de toekomst te maken en bij te dragen aan een gezond cultureel klimaat.

Overweegt u om na te laten aan NDT? Dan kunt u onze brochure aanvragen voor meer informatie of een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek via de gegevens op deze pagina. Alle gesprekken en informatie worden discreet en vertrouwelijk behandeld.

Lees hier meer over hoe u kunt nalaten en vraag de brochure aan.​

Foto: Rahi Rezvani