Crossings

Door Linda van Dijk

Van 30 mei tot en met 2 juni 2023 heeft het bijzondere project Crossings plaatsgevonden, een samenwerking van stichting de Vrolijkheid, MBO Dans Zuid West, de Grote kerk Veere en NDT.

Tijdens Crossings stond de ontmoeting centraal. Een ontmoeting van jonge mensen met ieder een ander, eigen verhaal en achtergrond, maar met een gezamenlijk doel: het maken van een dansvoorstelling in slechts drie dagen.

Met het werk Ten duets on a Theme of Rescue van Crystal Pite als inspiratiebron zijn de deelnemers in het diepe gesprongen. Onder begeleiding van Dalton Jansen en Linda van Dijk is er gewerkt vanuit bewegingen en thematiek uit Ten duets on a Theme of Rescue en is er in co-creatie met de deelnemers een choreografie gemaakt. Ontmoeten, vertrouwen, overgave, het samen creëren, elkaar inspireren. Om uiteindelijk voor ruim 90 man publiek op te treden in de prachtige Grote kerk in Veere.

Crossings is gemaakt met een samengesteld gezelschap van zes MBO Dans studenten en negen bewoners van de drie asielzoekerscentra in Middelburg en Vlissingen in de leeftijd van 18-25 jaar.

Linda van Dijk en deelnemers tijdens de repetities. Foto: Kelvin van der Kleij

I never danced in my life before. Now, I really feel my heart. I want to keep on dancing forever

Mohammed, deelnemer 'Crossings'
Foto: Edwin Paree
Foto: Edwin Paree

Meteen vanaf het eerste moment samen in de repetitie voelden we de energie, openheid en toewijding die nodig is om samen tot een uniek en eigen artistiek product te komen. Een choreografie waarbij het persoonlijke en pure van dansers je recht in je hart raakt. Om te zien hoe betrokken en bevlogen de deelnemers waren, het onderlinge contact en vertrouwen en het talent waarover ze beschikken heeft me ontroerd. Crossings is een ontmoeting die hopelijk leidt tot meer!

Linda van Dijk
Foto: Edwin Paree

Meer zien van dit mooie project?

Bekijk meer foto’s in de galerij

 

 

 

.