Zabawas

Zabawas

Stichting Zabawas verleent geldelijke steun aan personen en/of instellingen die een algemeen belang beogen op het gebied van Cultuur, Natuur, Geneeskunde, Sport en Educatie. Het is de bedoeling dat verstrekte donaties met name de Nederlandse samenleving ten goede komen.

Zabawas en NDT

Zabawas ondersteunt al een aantal jaren de Schoolvoorstellingen NDT 2 danst en Spot on! Dit project is een onderdeel van het totaal aanbod van educatie activiteiten voor het primair onderwijs. Het betreft een multidisciplinair project waarbij leerlingen uit de groepen 6 tot en met 8 van basisscholen uit Den Haag en de regio Haaglanden op een unieke manier een dansvoorstelling ervaren. De kinderen leren tijdens allerlei activiteiten wat er allemaal bij komt kijken om een voorstelling te creëren.

Ook heeft de stichting bijgedragen aan het totaal pakket activiteiten Ontdek NDT met je klasgenoten dat NDT heeft ontwikkeld voor het primair onderwijs. Onder deze noemer bouwt NDT haar cultuur-educatieve activiteiten op in een doorlopende lijn: van kinderen vanaf vijf jaar tot jong volwassenen. De activiteiten sluiten naadloos aan bij de leerdoelen en de ontwikkelingsfases van de kinderen.
In 2014 heeft Zabawas bijgedragen aan de NDT Summer Intensive , een tweewekelijkse zomercursus die talentvolle (inter)nationale dansers de mogelijkheid biedt aan de slag te gaan met de dansers, repetitoren en choreografen van NDT.