Koningin Máxima bezoekt Nederlands Dans Theater

16 maart 2021

Een koninklijk bezoek

Foto’s: Joris-Jan Bos

Op dinsdag 16 maart waren we zeer vereerd om koningin Máxima in ons huis, het Lucent Danstheater, te mogen ontvangen! Ze bezocht ons gezelschap om met onze artistiek directeur Emily Molnar en zakelijk directeur Willemijn Maas te praten over hoe we ons staande houden tijdens de coronapandemie, en hoe we blijven werken aan het behoud van kwaliteit, het creëren van interessante online programmering en hoe we ons publiek blijven bereiken.

Optredens in binnen- en buitenland zijn vanwege de coronapandemie sinds een jaar niet of nauwelijks meer mogelijk. Hierdoor heeft NDT naar nieuwe wegen gezocht om dans te kunnen tonen en publiek te kunnen bereiken. Filmregistraties en livestreams van dansproducties bleken een uitkomst. De beleving voor zowel de dansers als het publiek is weliswaar een andere, maar er wordt wel een breder en internationaler publiek getrokken met deze online voorstellingen. Verder wordt de tijd die beschikbaar kwam door afgelaste optredens gebruikt om onderzoek te doen en te investeren in de ontwikkeling, creativiteit en inspiratie van de dansers.

Koningin Máxima sprak met diverse medewerkers van NDT over hun ervaringen tijdens de coronacrisis, de manier waarop zij in deze tijd het hoge niveau vasthouden, hun artistieke visie waarborgen en hun werk tonen.

Onze artistiek directeur Emily Molnar leidde Koningin Máxima rond langs een balletles in onze studio, ze bezocht het kostuumatelier waar uitvoerig werd gepraat over het ontwerpen en maken van de kostuums voor alle voorstellingen, en het auditorium waar onze afdeling techniek en productie haar de set van een aanstaande productie liet zien en waar onze creatieve contentmaker en de regisseur van onze livestreams haar meer vertelde over hoe we onze voorstellingen filmen.

In het kostuumatelier
Donnie Duncan Jr. en Chloé Albaret dansen een duet uit 'Baby don't hurt me'

NDT 1-dansers Chloé Albaret en Donnie Duncan Jr. dansten een duet uit het stuk ‘Baby don’t hurt me’ van Imre van Opstal en Marne van Opstal, waarna enkele dansers met koningin Máxima spraken over hun ervaringen met het optreden zonder een publiek en over hun verwachtingen voor de toekomst.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima spreken per telefoon, in videogesprekken en waar mogelijk tijdens werkbezoeken met betrokkenen over de gevolgen van de coronacrisis en de inzet van zovelen ter bestrijding van de pandemie. Tijdens het werkbezoek zijn de algemeen geldende richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen.

Hartelijk dank voor uw bezoek!

Koningin Máxima in gesprek met een aantal NDT 1-dansers.

Meer foto's van de rondleiding

In gesprek met Eric Blom (manager productie & techniek) en Joost van Hilten (productiecoördinator)
en met Ennya Larmit (creative contentmaker)
Met artistiek directeur Emily Molnar in het kostuum atelier
In gesprek met NDT 1-dansers
Voor het Lucent Danstheater, met het toekomstige Amare op de achtergrond