NDTV: complete balletten, interviews en meer!

Het zijn voor iedereen ingewikkelde tijden. Voorstellingen en educatieve activiteiten worden afgelast, maar we zijn achter de schermen druk bezig met (digitale) alternatieven om u onze kunst te blijven aanbieden. Zoals NDTV, waarop onder andere NDT-balletten te zien zijn , geproduceerd in samenwerking met Mezzo TV en La Belle Télé en boeiende interviews met aan NDT verbonden choreografen.

Deze zomer zullen we, ter afsluiting van dit seizoen, een tweetal speciale wereldpremieres maken, die op film worden vastgelegd. Deze zullen op NDTV worden gepresenteerd. Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie.

 

Vanaf vrijdag 5 juni: Interview met Edward Clug

De meest onderscheidende bewegingskenmerken van Edward Clug zijn vaak gedetailleerd en scherp gedefinieerd. Ze kunnen omschreven worden als een zekere trilling waarbij de lichamen zo extreem bewegen en schokken dat ze voelen als een zekere interpunctie; als een erkenning van de maat. Nadat hij twee werken voor NDT 2 had gemaakt, werd Clug uitgenodigd om een stuk te maken voor het eerste gezelschap met veel nieuwe dansers voor hem en voor NDT.

In dit interview vertelt hij over de dubbelzijdige nieuwsgierigheid die dit ontlokt, hoe hij door zijn ouders werd gestimuleerd om kunstenaar te worden in het onderdrukte communistische systeem van het Roemenië van de jaren zeventig, en bekijken we intieme repetitiemomenten in de NDT-studio’s die onthullen hoe het innemen van ruimte en fysiek plezier altijd intrinsieke bouwstenen zijn in zijn werk.

Zelden krijgt het publiek een intiem kijkje in de werk- en denkwijze van grote choreografen. Wat gebeurt er in een studio? Hoe maken ze bepaalde keuzes? Wat is het artistieke proces tussen choreograaf en danser, en tussen danser en muziek? Het programma Podium Dans is toegewijd aan het achterhalen van deze ogenschijnlijke geheimzinnigheden. In een nieuwe serie op NDTV tonen we een reeks interviews met de bekendste makers van Nederlands Dans Theater (NDT) die in de afgelopen jaren werd gemaakt door Manon Lichtveld en Bas Westerhof voor NPO Cultura. Niet eerder kreeg het publiek toegang tot de artistieke breinen achter de meest memorabele creaties van het gezelschap.

Maak het mee!

Met elkaar in contact blijven is nu waardevoller dan ooit. Ook in deze – hopelijk tijdelijk – veranderende wereld kunt u NDT op verschillende manieren mee maken: op sociale media en via NDTV. De reacties die mensen op al onze online activiteiten geven zijn hartverwarmend en geven ons vertrouwen in de toekomst.

Misschien wilt u ook iets doen voor NDT? Heel graag! U kunt ons steunen op een manier die bij u past; bijvoorbeeld door Vriend te worden (vanaf €60 per jaar) of met een eenmalige donatie. Zo helpen we elkaar, op weg naar betere tijden.

Word Vriend   Geef eenmalig aan NDT

GARDEN (24 apr-1 mei) - niet meer online beschikbaar
Midnight Raga (17-24 april) - niet meer online beschikbaar
The Statement (10-17 apr) - niet meer online beschikbaar
Short Cut (3-10 apr) - niet meer online beschikbaar
Stop- Motion (27 mrt - 3 apr) - niet meer online beschikbaar
mutual comfort (20 - 27 mrt) - niet meer online beschikbaar