Bekijk hier de foto's

Kunstkamer

NDT 1 & NDT 2
Sol León & Paul Lightfoot
Crystal Pite
Marco Goecke

Helaas zijn de voorstellingen van Kunstkamer in Parijs, Londen, Madrid en Baden Baden afgelast ten gevolge van de aangekondigde maatregelen van de Rijksoverheid tegen de verspreiding van het coronavirus. Klik hier voor de meest actuele stand van zaken bij NDT.

Seizoen 2019-2020 opent met het jubileumprogramma Kunstkamer om het zestigjarig bestaan van NDT te vieren! NDT’s huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot en beide associate choreographers, Crystal Pite en Marco Goecke, creëren samen een avondvullend programma waarbij alle NDT 1 én NDT 2 dansers het podium delen.

Kunstkamer vormt een eerbetoon aan het traject dat het gezelschap de afgelopen zes decennia doorlopen heeft binnen de danskunst. Geïnspireerd door het Rariteitenkabinet (1734) van Albertus Seba gebruiken de choreografen het podium om hun eigen Kunstkamer te vormen, waarmee NDT gepresenteerd wordt als een veelzijdig ‘Gezelschap van Rariteiten’.

Deze exceptionele voorstelling zal na haar Nederlandse première door reizen naar Londen, Madrid, Parijs en Baden-Baden.

De voorstellingen worden live begeleid door: het Balletorkest.

Wij danken Kommer en Josien Damen, de Brook Foundation, Stichting Vrienden NDT en Vrienden die hebben geholpen om het jubileumprogramma Kunstkamer mogelijk te maken.

Bekijk de foto’s

Speelperiode

Seizoen 2019-2020 | 3 oktober 2019 – 12 juli 2020
Den Haag, Amsterdam
Afgelast: Parijs, Madrid, Londen en Baden Baden

In deze voorstelling

Heden en verleden vallen perfect samen. Een mooier hommage aan de eigen geschiedenis had het Nederlands Dans Theater zich niet kunnen wensen.

Theaterkrant (2019)
over Kunstkamer

Terugblik

Backstage

Kunstkamer is dan ook vooral een geweldige etalage voor de ongelooflijk begaafde dansers van het Nederlands Dans Theater – die ook verdienstelijke zangers blijken.

NRC (2019)
over Kunstkamer

De onnavolgbaar goede dansers van het Nederlands Dans Theater zijn de ware schat van het rariteitenkabinet.

de Volkskrant (2019)
over Kunstkamer

Programmaboek & Muziek

Programmaboek (NDT 1 & NDT 2 | Kunstkamer)

laden...